آیا پدران چاق می توانند از لحاظ ژنتیکی بر سلامت فرزندانشان تاثیرگذار باشند و موجب تغییرات در سلامت آن ها شوند ؟ چه آسیب هایی متوجه فرزندان مردان چاق است و توصیه های مختلف در این زمینه کدامند
مطالعه جدید و کوچکی بیان میکند که وزن یک فرد ممکن است طوری بر عملکرد ژنهای مهمی اسپرمش تأثیر بگذارد که بتوانند به فرزندان آیندهاش منتقل شوند.
محققان دریافتند که اسپرم مردان با وزن متناسب و مردان چاق در «روشن» و «خاموش» بودن برخی ژنها تفاوت دارند. و این تفاوتها در نواحی ژنی مربوط به تکامل مغز و کنترل اشتها دیده شده بود.
دانشمندان دانمارکی گفتند که یافتهها ممکن است توجیهی زیستشناختی ارائه کند که چرا پدران چاق اغلب فرزندان چاق دارند.
آنتونی کوموزی، سخنگوی جامعه چاقی و محقق مؤسسه زیستپزشکی تگزاس گفت: «به صورت معمول اغلب مردم میدانند که والدین مبتلا به اضافه وزن معمولاً کودکان دارای اضافه وزن دارند. البته این قضیه کاملاً ژنتیک نیست اما تا حد خوبی هست.»
کوموزی که در این مطالعه نقشی نداشت، اضافه کرد: «با این حال، شاید قضیه پیچیدهتر از ژنهای به ارث رسیده باشد. مطالعه حاضر گریزی به «وراژنتیک» میزند، یعنی مکانیزمهای شیمیایی که فعال یا غیرفعال بودن یک ژن را در زمانهای خاصی تعیین میکند.
تحقیق نشان داده است که الگوهای وراژنتیک را میتوان با رفتارها مثل رژیم و ورزش تغییر داد. و الگوهای وراژنتیکی مثل ژنها میتوانند به ارث برسند.
دانشمندان تازه دارند به طرز کار آن پی میبرند اما تحقیق در مورد حشرات و جوندگان نشان میدهد که «نشان» های وراژنتیک والدین میتواند بر سلامت اولاد تأثیر بگذارد.
سلامانه