ممکن است آلودگی هوا یکی از عوامل بی اشتهایی باشد و باعث عدم تمایل افراد به خوردن غذا شود در زمانی که هوا آلوده است چه غذاهایی باید بخوریم و از چه خوراکی هایی باید پرهیز کنیم
سید جواد علوی درباره آلودگی هوا اظهار داشت: در هوای آلوده در صورت تمایل به خوردن گوشت، مصرف گوشتهایی که لطیفترند و دیرتر فاسد میشوند، مانند گوشت پرندگان کوچک با مزاج معتدل (مانند جوجه و کبک) همراه با چاشنیهای ترش مانند سماق، غوره، آب لیمو، سرکه یا آب انار ترش مصرف کنند.
به گفته وی ترشیها در کاهش pH محیط و نامناسبکردن آن برای میکروبها و همچنین اثرات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی قابل توجه ترکیبات پلیفنلی آنها مورد توجه است.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: خوردن خوراکیهایی که موجب نشاط و تقویت اعضای رئیسه (مغز، قلب و کبد)، حفظ حرارت غریزی، جلوگیری از عفونت اخلاط، تقویت معده و رفع مشکلات گوارشی میشوند مانند آلو بخارا، انار، مورد، انواع به، پسته، پونه، پیاز، تمر هندی، جو، خاکشی، خرفه، رازیانه، زرشک، زعفران، سماق، سیب، سیر، کاسنی، گشنیز، گلاب، لیمو، نارنج، نارنگی، هل و…
بسیار مفید است.
علوی ادامه داد: اثرات این مواد غذایی یاد شده در تقویت سیستم ایمنی، و آثار ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و… آنها ثابت شده است. همچنین در هوای آلوده کاهش مصرف غذا و نوشیدنی و پرهیز از پُرخوری و برهمخوری بسیار مفید است.
وی اضافه کرد: در زمانی که هوا آلوده است پرهیز از خوردن غذاها و میوههای تر (آبدار) سریعالعفونت مانند غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، شیرینی، ماهی، شیر؛ و در میوهها انگور، آلو، شفتالو، هندوانه، خربزه، خیار، و برخی از سبزیها بسیار مفید است.
این کارشناس طب سنتی گفت: پرهیز از خوراکیهای یبوستآور مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدسپلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوههای ترش و سنجد بسیار مفید است.