از عارضه کولیت السراتیو چه یمزان اطلاع دارید این بیماری با چه نشانه هایی در بدن افراد مختلف ایجاد می شود و علائم آن به چه صورت هستند بیماران مبتلا به آن چه روش های درمانی را باید در پیش بگیرند
یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: چنانچه فردی دچار اسهال همراه با درد و خون در محتویات روده شود، تست کلونوسکوپی برای تشخیص دقیقتر بیماری کولیت السراتیو عمل میکند.
دکتر علی اکبر شایسته اظهار کرد: کولیت السراتیو وضعیتی التهابی است که سبب ایجاد اسهال همراه با درد و خون در محتویات روده میشود و ممکن است علائم آن تنها یک بار بروز کند.
وی درباره علائم این بیماری گفت: علائم ممکن است خفیف یا شدید باشند؛ کولیت السراتیو دارای علائم احتمالی از جمله اسهال تا 10 بار یا بیشتر در روز، خروج خون با هر بار اجابت مزاج، دفع خون از مقعد، خروج ترشحات خلطی از مقعد، دردهای شکمی، تب، کاهش وزن، ورم و درد لگن و زانو، تورم و درد چشم، پوست یا ریهها است.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: تستهای کمی برای تشخیص بیماری کولیت السراتیو وجود دارد؛ سیگوئیدسکوپی یا کلونوسکوپی از جمله این آزمایشها است. در این روش، پزشک لولهای درون راستروده قرار میدهد و بعد آن را به سمت قسمتهای جلوتر پیش میبرد.
شایسته افزود: در ابتدای لوله یک دوربین وصل است که پزشک به وسیله آن دورن روده را میبیند. علاوه بر آن وسایلی برای نمونهبرداری از روده نیز تعبیه شده است. تستهای دیگر شامل عکسبرداری یا اسکن روش دقیقی برای تشخیص این بیماری نیستند.
وی با بیان اینکه علائم این بیماری قابل بهبودی هستند، عنوان کرد: برای بهبودی علائم باید از مصرف غذاهایی که علائم را تشدید میکنند، پرهیز کرد. مصرف ماست، شیر، پنیر و لبنیات، قهوه، چای، سودا و نوشیدنیهای دارای کافئین یا الکل، برخی میوه یا آبمیوهها، غذاهای سرخشده و چرب، نان سبوسدار، سسهایی مانند کچاپ و خردل، برخی سبزیجات مانند کاهو، کلم بروکلی، گوشت قرمز، لوبیا، مواد غذایی حاوی رنگهای صنعتی و همچنین طعمدهندهها و شیرینکنندهها، سبب تشدید علائم در افراد مبتلا به کولیت السراتیو میشود.
فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: علاوه بر این لازم است افراد دچار علائم بیماری کولیت السراتیو، داروهای مسکن مانند پروفن یا ناپروکسن استفاده نکنند ولی در صورت احساس درد میتوانند استامینوفن مصرف کنند.
شایسته افزود: درمان بیماری کولیت السراتیو به علائم آن بستگی دارد. ممکن است پزشک معالج داروهایی را تجویز کند که مستقیم در راستروده قرار میگیرند. این داروها ورم روده را در مواردی که بیماری خفیف است، کاهش میدهند. البته حدود سه هفته طول میکشد که این داروها اثرگذاری داشته باشند.
وی ادامه داد: داروهای دیگری هم برای درمان این بیماری به صورت قرص دریافت میشود که به عنوان قرص آ.اس.آ شناخته میشوند. داروهایی به نام استروئید نیز برای کاهش ورم روده استفاده میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد درباره انجام جراحی به عنوان یکی از راههای درمان بیماری کولیت السراتیو گفت: زمانی که داروها و تغییرات رژیم غذایی در بهبود این وضعیت تاثیری نداشته باشد، جراحی میتواند به بهبود این بیماری کمک کند.
ایسنا
سلام لازم بگم داروهای پرو بیوتیک خیلی مفیدن بدون خطر وارزان باید همه آگاه شن.