تا به حال هیچ شاهد علمی قطعی در مورد نقش رژیم غذایی و یا مشکلات تغذیه ای بر اختلال بیش فعالی وجود نداشته است اما تحقیقات نشان می دهد که برخی غذاها ممکن است بر روی برخی علائم بیش فعالی تاثیر بگذارند.
کارشناسان بر این باورند که خوراکی هایی که از نظر مواد مغذی فقیر هستند و همچنین خوراکی های کافئین دار، ممکن است روی برخی رفتارهای کودکان مبتلا به بیش فعالی موثر باشد.
آب نبات: آب نبات همراه با قند و رنگ های مصنوعی است و نشان داده شده هر دوی این مواد منجر به ترویج علائم بیش فعالی می شوند.
نوشیدنی های شیرین: این نوشیدنی ها همراه با قند و شیرین کننده یک ایده بد برای کودکان بیش فعال هستند. نوشیدنی های همراه با فروکتوز بالا و کافئین نیز هر دو باعث تشدید حواس پرتی در کودکان می شوند، پرخاشگری و گوشه گیری را نیز در این کودکان تشدید می کنند.
میوه ها و سبزیجات منجمد: اگرچه میوه و سبزی گزینه های سالمی برای رژیم غذایی کودکان بیش فعال هستند اما گزینه های یخ زده این خوراکی ها حاوی رنگ های مصنوعی است و باید هنگام خرید به برچسب آنها دقت کرد. برخی از این محصولات حاوی ارگانوفسفره برای مقابله با حشرات هستند و منجر به تشدید مشکلات رفتاری در کودکان می شوند.
کیک و شیرینی های آماده: مصرف مفرط کیک و شیرینی ها از آنجا که حاوی خامه، قند و رنگ های مصنوعی هستند، برای کودکان بیش فعال توصیه نمی شود.
نوشابه های انرژی زا: اگرچه این نوشابه ها محبوبیت زیادی در بین کودکان بیش فعال دارند، اما اینها نیز حاوی شکر، شیرین کننده های مصنوعی، رنگ های مصنوعی، کافئین و سایر محرک ها هستند که می تواند منجر به بدتر شدن علائم بیش فعالی شود.
دیگر حساسیت های غذایی: برخی کودکان بیش فعال ممکن است به غذاهای رایج مانند شیر، شکلات، سویا، گندم، تخم مرغ، لوبیا، ذرت، گوجه فرنگی، انگور و پرتقال حساسیت داشته باشند. اگر شما مشکوک به حساسیت کودکان تان به این خوراکی ها هستید، با پزشک در مورد مصرف آنها صحبت کنید.
بایدهای تغذیه ای
یک رژیم غذایی با پروتئین بالا مانند لوبیا، پنیر، گوشت، تخم مرغ و آجیل در صبح و یا به عنوان تنقلات و میان وعده چه در مدرسه و چه در خانه، منجر به افزایش تمرکز و بهبود دیگر علائم بیش فعالی می شود.
کربوهیدرات های پیچیده مفیدترند، از قبیل سبزیجات و برخی از میوه ها ( شامل پرتقال، نارنگی، گلابی، گریپ فروت، سیب و کیوی). اگر کودک شما بیش فعال است، با خوردن کربوهیدرات های پیچیده در هنگام شب خواب بهتری را تجربه خواهد کرد. سبزیجاتی از قبیل اسفناج و کلم حاوی فولات فراوان و ویتامین ها هستند، که می توانند بخشی از رژیم غذایی کودکان را شامل شوند.
به اسیدهای چرب امگا 3 توجه کنید، این قبیل اسیدهای چرب که در انواع ماهی های چرب از قبیل سالمون، ساردین و نیز تخم کتان یافت می شوند، می تواند موجب بهبود علایم بیش فعالی در کودکان گردد. به علاوه، ماهی ها منبع خوبی برای ویتامین دی نیز هستند که در کنار اسیدهای چرب امگا 3 به بهبود حافظه و عملکرد شناختی مغز کمک می کنند.
غلات سبوس دار را فراموش نکنید، فیبر موجود در غلات سبوس دار به پاک سازی عروق مغز و قلب کمک می کند. سعی کنید نان های سبوس دار در رژیم غذایی کودکان بگنجانید.
دارچین و زرچوبه نیز مفیدند، این دو ادویه به رشد سلول های مغزی کمک می کنند و در حفاظت از آن ها نقش دارند. فراموش نکنید که هر ماده غذایی که برای مغز مفید است می تواند علایم بیش فعالی را بهبود بخشد.
www.everydayhealth.com
آوای سلامت