ورزش شنا تا چه حد بر سلامتی بدن تاثیرگذار است و موجب چه تغییراتی در آن می شود آیا فواید شناکردن برای سلامت بدن را می دانید این ورزش می تواند بسیاری از بیماری های بدن را درمان کند
محققان و پزشکان بر اهمیت ورزش شنا تاکید فراوانی می کنند. در این مطلب به بیان برخی از فواید این ورزش می پردازیم.
کاهش مشکلات استخوانی
خاصیت شناوری روی آب، بر سیستم استخوانی تاثیر می گذارد. وقتی در آب قرار دارید احساس سبکی می کنید زیرا آب بخشی از وزن شما را تحمل می کند. هر چه خود را بیشتر در آب قرار دهید وزن خود را کمتر احساس خواهید کرد و فشارکمتری به بدن وارد می شود .این کاهش از کمر به پایین 50 درصد است که به تدریج و با فرو رفتن تا گردن به 90 درصد افزایش می یابد . همچنین آب گرم مفاصل سفت شده را شل می کند.این نوع تمرین برای افراد لاغر اندام و کسانی که آرتریت دارند، مفید است.
تحرک بدن را باز می گرداند
ورزش در آب برای همه سنین عالی است و بسیاری از عوامل خطر مربوط به ورزش های معمولی مانند زمین خوردن یا گرمازدگی را ندارد . بنابر این ورزش بسیار مناسبی برای افراد مسن است. آب به افراد ضعیف تر قدرت تحرک بیشتری می دهد و برای ذهن و بدن نیز مفید است. هر حرکتی که انجام می دهید نیاز به مقاومت بیشتری دارد که قدرت بدنی بیشتری می طلبد.اگر اهل شنا کردن نیستید کافی است در آب راه بروید یا ورزش های دیگر انجام دهید.
قدرت و سفتی عضلانی
بر خلاف ورزش های دیگر، شنا تمامی عضلات بزرگ را درگیر و هماهنگ می کند.کشش و حرکت مفاصل مختلف و رباط باعث افزایش انعطاف پذیری می شود. این عمل نه تنها قدرت عضلانی را بهبود می دهد بلکه باعث سفت شدن و شکل گیری آن نیز می شود. ورزش درآب باعث تقویت استحکام استخوان نیز می شود و در کاهش خطر بروز بیماری پوکی استخوان نیز نقش دارد.
علایم آسم را بر طرف می کند و حجم ریه را افزایش می دهد
شنا کردن به درست نفس کشیدن کمک می کند؛ در نتیجه حجم ریه را افزایش می دهد. هوای مرطوب استخر شنا، برای مبتلایان به آسم عالی است و در کاهش حملات آسم و علایم آن مانند خر و پف و نفس کشیدن از دهان نیز موثر است.
با بیماری قلبی،کلسترول و دیابت مقابله میکند
شنا یک ورزش مفید برای قلب است. قلب قوی تر می شود و با پمپاژ بهتر، خون بیشتری در رگ ها جریان پیدا می کند. شنا وورزش های هوازی کلسترول خون را کاهش می دهد .
روزنامه خراسان