743390_919
 اگر می خواهید دچار دیابت و امراض قندی نشوید توصیه می کنیم از برخی روش های مفید در این زمینه استفاده کنید و مانع مبتلاشدن به آن شوید با ساده ترین روش ها قادر خواهید بود از دیابت فاصله بگیرید

پنج‌میلیون ایرانی با دیابت دست‌وپنجه نرم می‌کنند اما پژوهشگران می‌گویند فقط یک نفر از هر 100نفر از پس شناسایی نشانه‌های دیابت برمی‌آیند. درحالی که متخصصان کم شدن ناگهانی وزن، خستگی همیشگی، دیر خوب شدن زخم‌ها، تاری دید، تشنگی مداوم و تکرر ادرار را به‌عنوان اصلی‌ترین نشانه‌های ابتلا به دیابت معرفی می‌کنند، آدم‌های عادی به اشتباه چاقی را نشانه دیابت گرفتن می‌دانند.

بررسی‌هایی که در سال2014 انجام شده، نشان می‌دهد که 9‌درصد بزرگسالان سراسر دنیا با دیابت درگیر هستند و در‌صورت پیشرفت بیماری، عواقبی مثل نابینایی، قطع عضو، آسیب عصبی، آسیب‌های کلیه، مشکلات پوستی و حتی آلزایمر به این بیماران رحم نخواهد کرد. اگر شما هم نمی‌خواهید به یکی از میلیون‌ها قربانی بیماری دیابت تبدیل شوید، به توصیه‌هایی که محققان در ادامه مطرح کرده‌اند توجه کنید. از نظر آنها ایجاد تغییر‌های بسیار ساده و کوچک در سبک زندگی‌تان می‌تواند شما را در برابر این بیماری واکسینه کند.با کافئین آشتی کنید

یکی از کارهایی که به محض بیدار شدن از خواب باید انجام دهید، نوشیدن یک فنجان قهوه است. شما با کمک قهوه، نه تنها هوشیاری‌تان را در ابتدای روز بالا می‌برید و بهتر می‌توانید به کارهای‌تان برسید، بلکه خطر ابتلای‌تان به دیابت نوع دو را هم کمتر می‌کنید.

در یکی از بررسی‌هایی که پژوهشگران انجام داده‌اند، مشخص شده کسانی که هر روز چهار فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند، 25درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه نمی‌خورند یا کمتر از دو فنجان در روز قهوه می‌نوشند با خطر ابتلا به دیابت نوع ‌دو روبه‌رو هستند. پس این توصیه ساده را هر روز عملی کنید و به‌جای خوردن آبمیوه‌ای که احتمال دیابتی شدن‌تان را بیشتر هم می‌کند، سراغ قهوه بروید. البته گروهی دیگر از محققان می‌گویند با نوشیدن چای هم می‌توانید چنین تاثیری را ایجاد کنید و احتمال ابتلا به دیابت را پایین بیاورید.

خوب بخوابید

انگار خواب کافی و به‌موقع بر هر درد بی‌درمان دواست. محققان می‌گویند کسانی که به‌موقع به تختخواب می‌روند و 7ساعت متوالی می‌خوابند، کمتر با خطر ابتلا به دیابت روبه‌رو می‌شوند. با‌توجه به بررسی‌های آنها، خواب ناکافی یکی از عوامل خطری است که احتمال دیابتی شدن را بیشتر می‌کند، چراکه به‌دلیل کافی نبودن خواب هورمون‌های بدن تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند و با نوسان‌هایی که پیدا می‌کنند، خطر ابتلا به این بیماری را بالا می‌برند.

یکی از این هورمون‌ها، کورتیزول یا هورمون استرس است که وقتی زیاد ترشح می‌شود، در بدن به انسولین مقاومت نشان می دهد. تصور نکنید که اگر در ساعت پنج صبح به تختخواب بروید و هفت ساعت متوالی بخوابید، احتمال دیابتی شدن‌تان را پایین آورده‌اید. شما برای رسیدن به این هدف، نه‌تنها به خواب کافی، بلکه به خواب به‌موقع نیاز دارید. وقتی شب‌ها به‌موقع می‌خوابید، به هورمون‌های‌تان اجازه می‌دهید که در زمان مناسب و به اندازه کافی ترشح شوند و به‌همین سادگی احتمال دچار شدن‌تان به دیابت را کم می‌کنید.

آفتاب بگیرید

ویتامین‌D که با قرار گرفتن درمعرض نور مستقیم خورشید به بدن‌تان می‌رسد، تنها استخوان‌های شما را قوی نمی‌کند و در برابر ابتلا به افسردگی و برخی دیگر از بیماری‌های روانی بیمه‌تان نمی‌کند. محققان می‌گویند این ویتامین که می‌توانید با قرار گرفتن در‌معرض نور مستقیم خورشید دریافتش کنید، خطر دیابتی شدن‌تان را هم پایین می‌آورد. پس حداقل نیم تا یک ساعت در روز را زیر آفتاب قدم بزنید و به اندازه کافی در بدن‌تان ویتامین‌D ذخیره کنید.

هیچ وعده‌ای را حذف نکنید

شاید تصور کنید گرسنه ماندن تنها راه کم کردن وزن است اما محققان می‌گویند اگر به این شیوه وزن‌تان را پایین بیاورید، احتمال دچار شدن‌تان به بیماری دیابت بالا می‌رود. از نظر آنها گرسنگی طولانی‌مدت و حذف هر یک از سه وعده ضروری غذایی، می‌تواند خطر بروز دیابت را بالا ببرد. وقتی بعد از ساعت‌ها گرسنگی یکدفعه ماده غذایی را به بدن‌تان وارد می‌کنید، ناگهان قند خون‌تان را بالا می‌برید و بدن‌تان را در تنظیم قند خون ناتوان می‌کنید. شاید برای کنترل وزن و البته پیشگیری از ابتلا به دیابت، بهتر باشد فیبر و چربی‌های اشباع نشده بیشتری در غذای‌تان بگنجانید. گذشته از این، سعی کنید نان و ماکارونی که تهیه می‌کنید را از جنس سبوس‌دار انتخاب کنید.

ادویه دوست شوید

حتی ادویه‌هایی که به غذای‌تان می‌زنید هم می‌توانند سرنوشت سلامت شما را زیر و رو کنند. محققان می‌گویند با مصرف برخی ادویه‌ها می‌توانید احتمال ابتلای‌تان به این بیماری را کمتر کنید. برای مثال اگر هر روز به غذاهای‌تان دارچین یا کاری اضافه کنید، نه تنها غذای خوش‌عطر‌تری را میل می‌کنید که احتمال بروز دیابت را هم پایین می‌آورید. محققان همچنان در‌مورد ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های طبیعی دیگری که می‌توانند خطر بروز دیابت را کم کنند، در حال تحقیق هستند.

حواس‌تان به منیزیم باشد

اگر از همین امروز در آشپزی‌‌تان سهم بیشتری به مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل مثل کلم و اسفناج، غلات سبوس‌دار و حبوبات مثل لوبیا و سویا اختصاص دهید، قدم‌به‌قدم از دیابت نوع دو فاصله می‌گیرید. پژوهشگران می‌گویند وقتی ذخیره منیزیم در بدن‌تان بیشتر شود، دیابت هم از شما دور می‌شود و با خوردن این خوراکی‌های سرشار از منیزیم، چنین تاثیری در بدن‌تان ایجاد می‌شود. از آنجا که منیزیم بر متابولیسم و روند سوخت‌و‌ساز بدن شما تاثیر می‌گذارد، طبیعی است که مصرف کردنش هم مانعی برای ابتلا به این بیماری ایجاد می‌کند. محققان بر این باورند در افرادی که به اندازه کافی منیزیم مصرف  می‌کنند، خطر ابتلا به دیابت 37درصد کمتر می‌شود.

ماست‌خور شوید

از خوردن چهار تخم‌مرغ در هفته بگیرید تا خوردن هر روزه پسته، همه می‌توانند احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را پایین بیاورند اما محققان می‌گویند یک ماده غذایی محبوب دیگر هم می‌تواند در صف اول دیابت‌ستیزی جا بگیرد. به گفته آنها صرف چهار یا پنج وعده ماست در هفته احتمال دیابتی شدن را کمتر می‌کند.

مصرف ماست که سرشار از باکتری‌های پروبیوتیک است و سلامت روده‌ها را تضمین می‌کند، باعث می‌شود خطر ابتلا به دیابت نوع دو، 24‌درصد کمتر شود. پزشکان در جریان بررسی‌های‌شان اعلام کردند جایگزین کردن یک وعده ماست به‌جای یک وعده چیپس یا تنقلات می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 47‌درصد کاهش دهد و حتی اگر اهل مصرف چنین هله‌هوله‌هایی نباشید، باز هم با کمک ماست می‌توانید خطر ابتلای‌تان به دیابت را پایین بیاورید.

پدر‌تان دیابتی‌است؟

نداشتن ارث دچار شدن به این بیماری را فراموش کنید و نگاهی به زندگی‌تان بیندازید تا بفهمید ابتلا به دیابت چقدر به شما نزدیک است. بررسی‌ها نشان می‌دهد 80‌درصد بیماران دیابتی به‌خاطر اشتباهاتی که در سبک زندگی‌شان خانه کرده به این بیماری دچار می‌شوند، درحالی که تا همین چند سال قبل می‌توانستند با ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی‌شان خود را در برابر این بیماری بیمه کنند.

دیابت، بیماری خاموشی است که اگر مهمان خانه‌تان شود، هیچ‌وقت بارش را نمی‌بندد. بیماران دیابتی به محض دچار شدن به آن، تنها می‌توانند برای کنترل بیماری و کم کردن آسیب‌های ناشی از آن تلاش کنند و با‌توجه به پیشرفت‌هایی که تا‌کنون عمل پزشکی به آنها دست پیدا کرده، امکان درمان کامل بیماری برای‌شان وجود ندارد. حالا خودتان قضاوت کنید. دیابت تا امروز چقدر به شما نزدیک شده است؟

مراقب خورد و خوراک‌تان باشید

نوشابه‌های انرژی زا‌نخورید

چند سالی است که نوشابه‌های انرژی‌زا بازار مصرف بزرگی را در سراسر جهان پیدا کرده‌اند و محققان می‌گویند با وارد شدن‌شان به زندگی افراد،‌ آمار مبتلایان بیماری دیابت را هم بالاتر برده‌اند. واقعیت این است که نوشابه‌های انرژی‌زا، با قند فراوانی که دارند می‌توانند انرژی فوق‌العاده‌ای را در کوتاه‌ترین زمان و بدون نیاز به خوردن یک پرس چلو‌کباب به شما بدهند، اما درحالی که در ابتدای مصرف قند خون‌تان را ناگهان بالا برده‌اند، مدتی پس از مصرف آنها، دچار افت شدید قند خون می‌شوید و همین نوسانی که در بدن‌تان ایجاد می‌شود، زمینه را برای ابتلای شما به دیابت فراهم می‌کند.

خودتان حساب و کتاب کنید

از هر سه نفر یک نفر به اشتباه بالا رفتن وزن را نشانه ابتلا به دیابت می‌داند و این افراد ارتباط چاقی و ابتلا به دیابت را با چاقی به‌عنوان نشانه این بیماری اشتباه می‌گیرند.اما واقعیت این است که چاقی دیابت می‌آورد و دیابت لاغری.

آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که نیمی از مردان و دو‌سوم زنان درمعرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و اغلب این افراد تا زمان پیشرفته شدن بیماری و شدت گرفتن نشانه‌های گفته شده، از مبتلا بودن‌شان به دیابت بی‌خبر می‌مانند. محققان می‌گویند 50درصد از این بیماران هفت سال بعد از شروع بیماری‌شان از این موضوع با‌خبر می‌شوند

مجله سیب سبز – آسا ابراهیمی