برای نه گفتن بهتر است همیشه آماده باشید و وقتی نمی خواهید کاری را نجام دهید و تمایلی به آن ندارید سریعا نظر منفی خود را ابراز کنید و شک و تردید به دل خود راه ندهید
کردمیرزا روانشناس با اشاره به راههای نه گفتن به هر خواستهای اظهار داشت: افراد در زندگی اجتماعی نمیتوانند آرامش و رقابت دیگران را فراهم کنند و به تعارف و پاسخهای آنها جواب مثبت بدهند و در زمانهایی چه به رییس و یا به دوستانشان باید یاد بگیرند که به درخواستشان نه بگویند.
وی بیان کرد: والدین باید به فرزندان خود یاد بدهند که در مقابل هر خواستهای جرأت نه گفتن را داشته باشند، به طوری که اگر این مهارت را در خود تقویت نکنند مشکلات عدیدهای گریبانگیر آنها خواهد شد و ممکن است اسیر نقشههای شوم دوستانی ناباب و افراد کم خردهشان قرار بگیرند.
این روانشناس با بیان این که بسیاری از کودکان تحت تأثیر تربیت والدین برای حفظ ادب نه نمیگویند، افزود: پدر و مادرها به فرزندان خود باید بیاموزند که با نه گفتن آنها دنیا هیچ تغییری نمیکند و حتی در مواقعی همین کلمه دو حرفی سبب نجات افراد از زحمتهای نا به جا و رنجهای با دردسر است.
کردمیرزا ابراز داشت: بعضی از افراد تصور میکنند که اگر به درخواست دیگران نه بگویند، این امر گستاخی و بیادبی آنها را نشان میدهد و این مسئله در جوامع غربی این تفکر را حاکم کرده است که ذکر نه سبب انزوا رفتن افراد در جامعه میشود.
وی ادامه داد: همیشه در گفتن کلمه نه باید جوانب را سنجید، زیرا افراد نباید به همه درخواستها نه بگویند، تا مقام و شأننشان حفظ گردد و همچنین به درخواست والدین نیز رعایت جوانب نه گفتن را نیز مد نظر قرار بدهند تا مشکل خانوادگی و لطمات تلخی پیش نیاید.
کردمیرزا در پایان گفت: گاهی نه گفتن آنقدر سخت است که نهایتاً از ریزش آزاد احساسات دیگران به کاری که تمایل به انجام آن نداریم، مجبور میشوید که آن را انجام دهیم و این همان زمانی است که از روی صداقت به دیگران میتوانیم لفظ کلمه نه را بیان کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان