آیا می دانستید بانوانی که فرزند بیشتری می آرند شانس بیشتری در مبتلانشدن به سرطان های تخمدان دارند این خانم ها از سلامت رحمی بیشتری برخوردارند و به اختلالات رحمی دچار نخواهند شد
مطالعه جدیدی بیان میکند که یک زن هرچه بیشتر بچه داشته باشد، شانس ابتلای او به سرطان تخمدان کمتر است.
مطالعه جز این دریافت که زنانی که لولههای فالوپشان را بستهاند هم ریسک کمتری دارند.
محققان بریتانیایی اطلاعات بیش از 8000 زن را مورد آنالیز قرار دادند تا عوامل خطرساز چهار نوع شایع سرطان تخمدان را کشف کنند.
محقق راهبر، کزیا گایتسکل در یک نشست خبری تحقیق سرطان در انگلستان گفت: «در چند سال اخیر، دانش ما از سرطان تخمدان به وسیله تحقیقی که نشان میداد بسیاری از سرطانهای تخمدان در واقع از خود تخمدان نشأت نمیگیرند، دچار تحولی انقلابی شد. برای مثال بسیاری از تومورهای پیشرفته سروز، که شایعترین نوع سرطان تخمدان است، به نظر میرسد که در لولههای فالوپ شروع میشود. این در حالی است که برخی از تومورهای اندومتروئید و clear cell ممکن است به خاطر اندومتریوز ایجاد شوند.»
زنانی که یک بچه داشتند در مقایسه با زنان بدون بچه، 20 درصد شانس کمتر برای ابتلا به سرطان تخمدان و 40 درصد شانس کمتر برای ابتلا به تومورهای اندومتریوئید و clear cell داشتند. هر بچه اضافی، به گفته گایتسکل، 8 درصد از شانس ابتلا کم میکرد.
تحقیقات بیشتر نشان داد زنانی که لولههای فالوپشان را بسته بودند، 20 درصد کمتر خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 20 درصد خطر کمتر برای تومورهای سروز پیشرفته و 50 درصد خطر کمتر برای ابتلا به تومورهای اندومتریوئید و clear cell داشتند.