35786

آیا با مصرف آنتی بیوتیک ها در دوران بارداری خطری جنین را تهدید خواهد کرد و ممکن است مشکلی برای مادر و جنین پیش بیاید آیا ناهنجاری های مختلف در نوزاد ناشی از مصرف آنتی بیوتیک توسط مادر است؟

محققان به بررسی عوارض داروهای تجویز شده برای زنان، از جمله آزیترومایسین پرداختند.

 مطالعه جدید کانادایی ارتباطی را بین مصرف دو نوع آنتی‌بیوتیک رایج در طول حاملگی و خطر عوارض جانبی برای نوزاد پیدا نکرد.

برای چهار نفر از هر ده نفر زن حامله آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. آزیترومایسین و کلاریترومایسین رایج‌ترین انواع این آنتی‌بیوتیک‌ها هستند که به طبقه دارویی ماکرولیدها تعلق دارند.

انیک براد، راهبر مطالعه و استاد داروشناسی در دانشگاه مونت‌ریل گفت: «ماکرولیدها با پنی‌سیلین در بین شایع‌ترین داروهای استفاده شده در جمعیت عام و در بارداری هستند. با این حال اختلاف نظر بر سر این موضوع باقی مانده بود که آیا این عفونت‌ها هستند یا ماکرولیدهای استفاده شده در درمان آنها که زنان و کودکان به دنیا نیامده آنها را در معرض خطر نتایج سوء بارداری قرار می‌دهند.»

وی در یک کنفرانس خبری گفت: «برای همین ما هدف خود را بر آن گذاشتیم که خطر ناهنجاری‌های عمده مادرزادی را پس از قرار دادن جنین در معرض دو ماکرولید رایج تخمین بزنیم و نتوانستیم چیزی پیدا کنیم.»

محققان بیش از 135000 حاملگی را مورد بررسی قرار دادند. در سه ماهه اول حاملگی برای 2 درصد زنان ماکرولید تجویز شده بود. نقایص عمده تولد در حدود 10 درصد نوزادان روی داد.

بنابر مطالعه‌ای که روز 30 اکتبر منتشر شد، محققان هیچ ارتباطی بین استفاده از ماکرولید و خطر نقایص تولد پیدا نکردند.

به گفته محققان، نگرانی پیشین درباره ایمنی ماکرولیدها در طول حاملگی ممکن است در عواملی که از آنها چشم‌پوشی شده ریشه داشته باشد. برای مثال، از آزیترومایسین اغلب برای درمان عفونت‌های کلامیدیایی استفاده می‌شود که به گفته محققان با نقایص تولد مرتبط هستند.
آن‌ها اضافه کردند که مطالعات بیشتری جهت تأیید ایمنی آنتی‌بیوتیک‌های کم‌شایع‌تر لازم است.