53869

چربی شکمی چه تاثیرات منفی می تواند روی زنان باردار بگذارد هر خانمی که شکمی چاق تر و بزرگتر قبل از بارداری داشته باشد احتمال مبتلاشدن به دیابت بارداری در وی بیشتر خواهد بود

مطالعه جدیدی نشان می‌دهد، زنانی که در سه‌ماهه اول حاملگی چربی شکمی بیشتری دارند، در دوره‌های بعدی بارداری در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به دیابت هستند.

 این مطالعه شامل نزدیک به 500 زن 18 تا 42 ساله بود که در هفته‌های 11 تا 14 حاملگی برای ارزیابی چربی شکم آنها از سونوگرافی استفاده شد. آن‌هایی که چربی بیشتری داشتند، احتمال بیشتری داشت که در هفته‌های 24 تا 28 حاملگی به دیابت دچار شوند. اما مطالعه تنها یک ارتباط را نشان داد و نه یک رابطه علت و معلولی!

مطالعه در روز 2 نوامبر در ژورنال مراقبت در دیابت منتشر شد.

مؤلف مطالعه، لین دِ سوزا، از بیمارستان سن‌مایکل تورونتو در یک نشست خبری بیمارستانی گفت: «این مطالعه توان بالقوه غربالگری بیماران در اولین مراحل بارداری و استفاده از چربی شکمی برای پیش‌بینی ابتلا به دیابت را پررنگ می‌کند. با استفاده از عکس‌برداری از چربی شکم در اوایل حاملگی با استفاده از سونوگرافی، ما توانستیم زنانی که چربی شکمی زیادی داشتند و ممکن بود بعدها به دیابت بارداری مبتلا شوند را شناسایی کنیم.»

دیابت بارداری، نوعی از دیابت است که اولین‌بار موقع حاملگی اتفاق می‌افتد.

پزشکان معمولاً در ویزیت سه‌ماهه دوم یا سوم، زنان باردار را از نظر دیابت غربالگری می‌کنند و عوامل خطرسازی مثل سن، نژاد، سابقه خانوادگی، آزمایش قند خون و چربی کلی شکم را مد نظر قرار می‌دهند.

به گفته دِسوزا: «مشکل این عوامل خطرساز این است که آنها واقعاً به ما نمی‌گویند چه کسی خطر بالایی برای ابتلا به دیابت دارد. نزدیک به 60 درصد زنان با اضافه وزن بارداری خود را آغاز می‌کنند، بسیاری از آنها در سنین بالا بچه‌دار می‌شوند و اکثر آنها عضوی از خانواده‌شان به دیابت نوع 2 مبتلا است. بنابراین این عوامل خطرساز در افراد بیشتری صدق می‌کند و باعث می‌شود نتوانیم آنهایی که واقعاً ریسک بالایی دارند را شناسایی کنیم.»