اگر فن بیان شما نقاط ضعف هایی دارد و عیب و ایرادهایی در خود در این زمینه می بینید توصیه می کنیم با دوستانی که در این زمینه قوی هستند بگردید چون هم نشینی با این افراد می تواند تاثیرات مثبت زیادی روی اعتماد به نفس شما بگذارد
برخی مردم از برقراری ارتباطات اجتماعی صحیح ناتوان هستند. شاید با افرادی روبهرو شده باشید که در هنگام گفتوگو رنگ صورتشان سرخ میشود و دستانشان عرق میکند و به لرزش میافتد. حتی افرادی که در هنگام صحبت کردن در جمع دچار نفس تنگی میشوند با ضربان قلب آنها به شدت بالا میرود. تمام این ها نشانه نداشتن اعتماد به نفس در برقراری ارتباطات اجتماعی است. برای رفع این مشکل نه چندان حاد راهکارهایی وجود دارد.
* کمال همنشین اثر دارد
زمانی که افراد دوستانی با اعتماد به نفس خوب و روابط عمومی مطلوب دارند، میتوانند با الگوبرداری صحیح از نکات مثبت شخصیت آنها شروع به تمرین کنند و مهارت برقراری ارتباط خود را بهبود بخشند. ناخودآگاه وقتی که افراد در کنار چنین اشخاصی قرار میگیرند از او تأثیر خوب میپذیرند.
* از دوستان خود کمک بگیریم
افراد میتوانند با مشاهده موضوعات گوناگون دانستههای خود را افزایش دهند. آنها بسیاری از فعالیتهای هنری و حتی مهارتهای زندگی و ارتباطی را با نگاه کردن میآموزند و اگر دارای نواقصی باشند ،میتوانند با انتخاب دوستانی که نقاط ضعف کمتری دارند کاستیهای خود را بهبود بخشند.
یاسمن، 24 ساله، دانشجوی کارشناسی ادبیات می گوید: علاقمندم که در محیطهای اجتماعی با شخصیتهای جدید ارتباط برقرار کنم تا تجربیات تازهای بدست آورم و از نکات مثبت شخصیتی آنها الگوبرداری کنم.
* چگونه دیگران را جذب خود کنیم؟
وقتی که شما اطلاعاتتان به روز باشد دیگران دوست دارند بیشتر با شما گفتوگو کنند. چون آن ها هم به موضوعات جدیدی دسترسی پیدا میکنند. بهتر است که فضای گفتگوی افراد خیلی هم جدی و خشک نباشد و طنز در آن وجود داشته باشد.
اکثر افراد ، علاقهمند هستند که دوستان زیادی داشته باشند و در روابط خود با آنها به شکل مطلوب برخورد کنند. زمانی که شخصی دارای روحیه خوب باشد خویشاوندی را به اطرافیان خود منتقل میکند.
همه، افرادی که روحیه خوبی دارند و به دیگران انرژی مثبت میدهند را دوست دارند و از هم صحبتی با آنها لذت میبرند. اشخاص هنگامی که با افراد خنده رو مواجه میشوند احساس خوبی بدست میآورند ولی زمانی که فرد عبوسی را ملاقات میکنند ناگهان از او انرژی منفی میگیرند.
مژگان محمدی،24 ساله ،شاغل، می گوید: نمیتوانم به راحتی با آشنایان، دوستان و اقوام خود ارتباط برقرار کنم چون اغلب استرس دارم و برایم مشکل است که در جمع صحبت کنم. از زمانی که مشغول به کار شدهام ارتباطاتم بهتر شده است، ولی بازهم با مشکلاتی مواجه هستم و این مساله باعث میشود که کمتر در جمع حضور پیدا کنم.
* استرس چرا؟!
اشخاصی که در زمان برقراری ارتباط با دیگران یا صحبت کردن در جمع استرس بالایی دارند، با تمرین مرحله به مرحله میتوانند پله پله مهارتهای ارتباطی را یاد بگیرند و بهتر ارتباط برقرار کنند.
نرگس، 40 ساله، خانهدار میگوید: در اوایل نوجوانی در جمعهای دوستانه و حتی خانودگی به سختی با دیگران ارتباط برقرار میکردم، اما با گذشت زمان و تمرین مداوم سعی کردم در فضاهای بزرگتر و رسمیتر نیز صحبت کنم و به جنگ با استرس رفتم و تنهایی را شکست دادم. در حال حاضر روحیهام بسیار خوب شده است و احساس شادی میکنم.
* ترس را کنار بگذارید
تا هنگامی که ترس در برقراری ارتباط وجود داشته باشد شخص نمیتواند این سد را شکسته و با دیگران به خوبی رابطه برقرار کند. اشخاص به برقراری روابط اجتماعی نیاز جدی دارند و نمیتوانند به تنهایی زندگی کنند. فرد هرچقدر هم که برای بهبود روابط خود تلاش کند بازهم نقاط ضعفی در روابط اجتماعی خود دارد. هیچ انسانی بدون نقص نیست و فقط برخی خصوصیات در بعضی از اشخاص پررنگتر است و در عدهای از افراد دیگر این ویژگیها کمرنگتر میشود و شدت و ضعف آنها متفاوت است. هرشخص با تکیه بر توانمندیهای خود و تمرین و جسارت میتواند نقاط ضعف خود را قوت بخشد.