سندرم روده تحریک پذیر را می توان با روانشناسی درمان کرد و از شدت آن کاست سندرم رودهد تحریک پذیر نوعی بیماری مزمن در ناحیه روده است که می توان با کاهش استرس و نگرانی در مریض آن را کنترل کرد
در شرایطی که پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که رواندرمانی میتواند در کوتاه مدت باعث کاهش علائم–نوعی اختلال روده معدهای– شود، تحقیق جدیدی نشان میدهد که مزیتهای آن بعد از پایان دورهی درمانی تا بیش از یک سال ادامه خواهد داشت.
در همین زمینه، محققان نتایج آزمایشهای ۲۲۰۰ بیمار را در کشورهای مختلف در این زمینه مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که مزایای متوسط رواندرمانی در کوتاه مدت میتواند برای مدت زمان طولانیتری ادامه یابد. این امتیازی شاخص محسوب میشود چرا که IBS یا همان سندروم رودهی تحریک پذیر، نوعی بیماری ادواری و مزمن بوده که هنوز درمان مناسبی برایش شناخته نشده است. از نشانههای این بیماری میتوان به درد مزمن شکمی، احساس ناآرامی و آشفتگی، باد معده، اسهال یا یبوست اشاره کرد.
اگرچه هنوز درمان درست و دقیقی برای آن شناخته نشده است، اما روشهایی برای کاهش علائم آن وجود دارد از جمله تنظیم رژیم غذایی، نوع داروها و اقدامات روانشناختی. پزشکان غربی اغلب این بیماری را بیشتر ذهنی تلقی کرده و آن را از جسم جدا میکنند، اما IBS نمونهی بارزی از این مسئله است که این دو (یعنی جسم و ذهن) چطور با هم ارتباط دارند. علائم معده-رودهای میتواند باعث افزایش استرس و تشویش شود، که آن هم شدت علائم این بیماری را افزایش میدهد. این یک چرخهی خطرناک است که رواندرمانی میتواند باعث بهبود آن شود.
(منبع: medicaldaily)