آیا می دانستید روابط اجتماعی و دوستانه تا چه میزان بر سلامت روانی شما تاثیرگذار خواهد بود و موجب پیشگیری از بیمارشدن شما در سنین بالا خواهد شد سعی کنید تنهایی را کنارگذاشته و ارتباطات اجتماعی خود را گسترش دهید
این روزها آن قدر از تأثیر رژیم غذایی و فعالیتهای فیزیکی بر سلامت جسمانی گفته اند و نوشته اند که شک کردن در وجود چنین رابطه ای امری است نزدیک به محال؛ اما فکر می کنید در کنار این دو عامل چه چیزی می تواند تا این حد زندگی ما را تحت تأثیر قرار دهد؟ آیا ارتباط با دیگران و حلقه های دوستی را در این دسته جای می دهید؟
احتمالاً اغلب ما این چنین تصور می کنیم که روابط اجتماعی بیشتر بر حالات درونی و روحی ما اثر گذار است و ارتباط خاصی با حالات جسمی ما ندارد. علی رغم وجود چنین تصوری نتایج آخرین تحقیقات انجام شده حکایت از آن دارد که روابط اجتماعی می تواند شاخصی اثرگذار در میزان سلامت جسمانی ما باشد. نکته جالب توجه این یافته های هم ارز دانستن تأثیر ارتباطات اجتماعی با رژیم غذایی در ابتلا به چاقی است.
علاوه بر این، بهره مندی از روابط اجتماعی سالم و شبکه های دوستی که قادر به رفع نیازهای روحی باشند نقش چشم گیری در جلوگیری از ابتلا به التهاب های بدنی، فشار خون و به طور کلی سلامت انسان در طولانی مدت دارد. بر همین مبنا، دانشمندان به نوجوانان و جوانان توصیه می کنند در صدد افزایش روابط اجتماعی و ارتقای مهارت های اجتماعی خود باشند؛ زیرا به همان میزان که تغذیه سالم و ورزش کردن به سلامت جسمانی افراد کمک می کند افرادی که هم در محیطی به غیر از خانه با آنها در ارتباط هستیم و به نوعی سرمایه اجتماعی محسوب می شوند در وضعیت جسمانی و تناسب اندام ما اثرگذار هستند.
یه همین دلیل، آن دسته افرادی که درسنین نوجوانی و جوانی تنهایی طولانی مدت را تجربه کرده اند در سنین بالاتر بیش از دیگران به بیماری های مختلف مبتلا می شوند. البته نباید این چنین برداشت شود که کمیت روابط دوستانه قدرتی به مراتب بیشتر از کیفیت دارد؛ بلکه شکل و میزان تأثیر گذاری یک رابطه است که می تواند موجب سلامت جسمانی ما شود.بنابراین، اگر می خواهید در کنار سپری کردن روزهای شاد و لذت بخش از سلامت جسمانی هم بهره مند باشید حلقه های ارتباط اجتماعی را بیشتر و با کیفیت تر کنید.
منبع scienceworldreport