، موفقترین نتایجی که از کاربرد سرکه سیب تا به امروز به دست آمده، برای بیماران مبتلا به دیابت بوده است. دیابت نوع 2 معمولا با قند خون بالا شناخته میشود و البته مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین هم اهمیت زیادی در این بیماری دارد. با اینحال، قند خون بالا میتواند برای کسانی که مبتلا به دیابت هم نیستند، مشکل ایجاد کند. قند خون بالا به نظر متخصصان، یکی از دلایل عمده پیری و بیماریهای مزمن مختلف است. بنابراین پایدار نگه داشتن سطح قند خون در بدن، برای همه انسانها ضروری به حساب میآید.
موثرترین و سالمترین راه برای حفظ ثبات قند خون این است که از کربوهیدراتهای تصفیهشده و قندها پرهیز کنید، اما سرکه سیب هم میتواند تاثیر قدرتمند و فوقالعادهای داشته باشد. بررسیهای محققان نشان میدهد که سرکه سیب، مزیتهای زیادی برای عملکرد درست انسولین و سطح قند خون دارد. در ادامه به مهمترین نتایج این مطالعات اشاره میکنیم.
سرکه سیب، حساسیت به انسولین را در وعدههای غذایی پُرکربوهیدرات، بین 19 تا 34 درصد بهبود میبخشد و بهطرز چشمگیری سطح قند خون و واکنش به انسولین را کمتر میکند.
این سرکه در مواقعی که50 گرم نان سفید میخورید، قند خون را 34 درصد کاهش میدهد.خوردن 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب، میتواند قند خون ناشتا را تا 4 درصد کمتر کند.
با توجه به همین نتایج است که محققان میگویند سرکه سیب برای افراد مبتلا به دیابت یا پیشدیابت مفید است. البته اگر از داروهای کاهنده قند خون استفاده میکنید، باید درباره مصرف سرکه سیب با پزشک مشورت کنید.
سلامت نیوز: خواص سرکه سیب برای بیماران دیابتی