گروهی از محققان با انتشار گزارشی از آخرین مطالعاتشان در مجله Autoimmunity Reviews نتایج تازهای درباره تاثیر غذاهای فرآوریشده ارائه کردند. این محققان اظهار کردند خوردن غذاهای فرآوریشده میتواند رودهها را تا حدی ضعیف کند که خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی مثل دیابت نوع 1، بیماری سلیاک و بیماری اماس را افزایش دهد.
این مطالعه از آنجایی شروع شد که دکتر تورشتن ماتیاس به همراه محققان دیگر متوجه شدند که بیماریهای خودایمنی و مصرف غذاهای فرآوریشده در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است. آنان با توجه به همین نکته تصمیم گرفتند تا ارتباط بین این دو را بررسی کنند. نکته مهم دیگری که این تیم تحقیقاتی توضیح میدهد این است که بسیاری از بیماریهای خودایمنی با اختلال در اتصالات تنگ (tight junctions) روده تحریک میشوند. این محققان در جریان مطالعه توانستند حداقل 7 افزودنی غذایی رایج (مثل گلوکز، گلوتن، سدیم، حلال چربی، اسیدهای آلی، ذرات نانومتریک و ترانس میکروبی) را شناسایی کنند که اتصالات تنگ روده را ضعیف میکند.
این محققان براساس یافتههایشان اظهار کردند که مصرف غذاهای فرآوریشده، خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی را افزایش میدهد. آنان تاکید میکنند که وضعیت مواد افزودنی غذایی بهخوبی کنترل نمیشود و این یافتهها باعث نگرانی بیشتر دانشمندان میگردند.