فست فودها مهمترین عوامل چاق کننده بدن هستند که در قسمت شکم و پهلو می توانند باعث بدفرم شدن بدن می شوند و همچنین در بیمارشدن روده ها و ایجاد اختلال در عملکرد آن ها نیز تاثیرگذارند
عادات غذایی ریشه در عوامل مختلفی از جمله شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی، مذهبی، کشاورزی و بسیاری عوامل دیگر دارند که از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند. تغییر شیوه زندگی در کشور ما و بسیاری از کشورهای جهان در دهههای اخیر، وضع سلامت مردم را دستخوش دگرگونی کرده است. تغییر سنتهای گذشته و شیوههای جدید زندگی منجر به تغییر در الگوهای غذایی از جمله مصرف زیاد فستفودها و غذاهای غیر خانگی، دریافت چربیهای نامطلوب و کاهش مصرف سبزی و میوه شده است.
درحالی که دکتر احمد اسماعیلزاده، استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: «تحقیقات نشان داده است مصرف فستفود بیش از یک بار در هفته میتواند باعث ایجاد چاقی به خصوص چاقیهای موضعی در نواحی شکم و پهلوها شود. در عین حال، چربی دور کبد فرد را فرا میگیرد و فرد خیلی دیر احساس سیری میکند.»
وی با بیان اینکه چربی خون بالا از دیگر خطراتی است که به دنبال مصرف زیاد فستفودها، سلامت فرد را تهدید میکند، توضیح میدهد: «بیشتر غذاهای آماده برای مصرف، سرخ شده هستند و معمولا برای سرخ کردن این غذاها از روغنهای نباتی جامد، روغنهای مخصوص سرخ کردن یا روغنهای غنی از اسیدهای چرب اشباع استفاده میشود و درنهایت درصد بالای اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس در این روغنها باعث افزایش تریگلیسرید و LDL-کلسترول خون شده، در دیواره عروق رسوب کرده و سبب انسداد عروق میشود.»
قطعا از دیگر مشکلات مصرف فستفودها، مصرف نوشابههای گازدار در کنار تقریبا تمام این غذاها است، جدای از اینکه خیلی از ما بر این باور هستیم که با اگر بعد از غذاهای چرب و فستفود نوشابه بخوریم، این غذاها سریعتر هضم میشوند. ولی دکتر اسماعیلزاده عنوان میکند که اسید موجود در نوشابههای گازدار موجب فرسایش مینای دندان میشود و قند بالای این محصولات، پوسیدگی دندانها را تسریع میکند. علاوه بر اینها، نوشابهها فاقد ارزش غذایی است و به خاطر میزان بالای قند، دارای کالری زیادی هستند که سبب تشدید چاقی میشوند. ضمن اینکه برخلاف تصور عموم مصرف نوشابههای رژیمی هم باعث تحریک اشتها میشود و نباید صرفا به رژیمی و سالم بودن آن اکتفا کرد.»