569277ecd3eae

چگونه می توان حساسیت در خردسالان را کنترل کرد و آن را کاهش داد چه عواملی در بروز حساسیت اطفال نقش دارند و موجب افزایش آن می شوند چه روش های درمانی برای این عارضه وجود دارد؟

یکی از کاربران گفته‌اند یک پسر 2 ساله دارم کف پاهایش شب‌ها خارش شدید دارد و بعضی مواقع دانه‌های قرمز رنگ ریز می‌زند. لطفا راهنمایی‌ام کنید.

دکتر رامین مظفری‌کرمانی، متخصص نوزادان و کودکان در پاسخ به این سوال کاربر  گفت: «به نظر می‌رسد کودک دچار نوعی حساسیت پوستی است. عوامل موثری در بروز حساسیت نقش دارند که گردوخاک یکی از آنهاست. با توجه به اینکه در این سن کودکان معنای نظافت را به خوبی نمی‌دانند، ممکن است پا برهنه به تراس خانه بروند و پوست پا در تماس با گرد و خاک باشد. ضمن اینکه در طول روز هم ممکن است به دلیل باز بودن در و پنجره، گردوخاک روی وسایل خانه از جمله فرش بنشیند که پای کودک با آن در تماس است و همین باعث بروز حساسیت شود.»

وی در ادامه توصیه کرد که از شامپو فرش برای تمیزکردن فرش استفاده نشود چون لابه لای پرز فرش می‌ماند و وقتی کودک با پای عرق کرده یا خیس، روی آن راه می‌رود، پوست به این ترکیبات آغشته و باعث حساسیت می‌شود.

مظفری همچنین تاکید کرد که روزی دو نوبت پای کودک فقط با آب شسته و سپس خشک شود. مسائل بهداشتی حتما رعایت شود و پوست پای کودک چرب نگه داشته باشد و کمتر در تماس با گردو خاک باشد و در صورتی که امکان دارد جوراب نخی بپوشد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در نهایت به این کاربر سلامانه استفاده از پماد تریامسینولون ان ان (که پماد موضعی است) را برای رفع التهاب و کاهش حساسیت کودک توصیه کرد و گفت: «در صورتی که با این راهکارها پای کودک بهبود نیافت حتما باید به یک متخصص پوست و مو مراجعه شود.»