چگونه باید مراقب دندان مصنوعی بود و حفظ بهداشت آن با چه روش هایی میسر است کسی که از آن ها استفاده می کند چه نکات مراقبتی را در این زمینه باید در نظر بگیرد
مراقبت از دندانهای مصنوعی، هم برای سلامت دهان و هم برای طول عمر بیشتر دندان، اهمیت زیادی دارد. با این راهکارها به کمک شما میآییم تا از دندانهایتان محافظت کنید.
– زمانی که میخواهید دندانها را از دهان خارج کنید و یا داخل دهان قرار دهید، مراقب باشید که دندان را محکم بگیرید تا از دستتان نیفتد. اگر دچار لرزش دست هستید، بهتر است ظرف آبی زیر دستتان قرار دهید تا اگر دندان افتاد، با زمین اصابت نکند و نشکند.
– روزانه دندانها را مسواک کنید اما بدون خمیردندان. زیرا خمیردندان، دندانها را میساید و خراشهای ریزی بر روی دندان ایجاد میکند که محلی برای تولید جرم میشود. دندانهای مصنوعی نیز مانند دندانهای اصلی باید هر روز شسته شوند. به این منظور، پس از هر وعده غذایی با استفاده از مسواک نرم، دندانها را زیر آب بشویید.
– هر چند وقت یک بار، میتوانید از مایع دستشویی یا ظرفشویی برای تمیز کردن دندان استفاده کنید. دیگر مواد شوینده خانگی و حتی خمیردندان، برای این کار بسیار قوی هستند و ممکن است به دندان آسیب برسانند. پودرهای سفیدکننده دندان نیز به بخش صورتی رنگ دندان مصنوعی آسیب وارد میکند.
– زمانی که از دندانها استفاده نمیکنید، آنها را در یک ظرف آب یا مایع مخصوص قرار دهید تا خشک نشوند و تغییر حالت ندهند. اگر دندانها دارای بخش فلزی هستند، نباید داخل آب قرار بگیرد زیرا بخش فلزی زنگ میزند، بنابراین از دندانپزشک خود درباره بهترین روش نگهداری دندان سؤال کنید. آب گرم نیز برای دندان مصنوعی ضرر دارد.
– حتی اگر همه دندانهایتان مصنوعی باشد، باز هم شستشوی لثه، دهان و زبان اهمیت بالایی دارد. هر روز صبح پیش از قرار دادن دندان در دهان، دهانتان را با یک مسواک نرم بشویید. اگر بخشی از دندانهایتان مصنوعی است، پیش از مسواک کردن دندانهای اصلی، دندانهای مصنوعی را خارج کنید. هر روز لثهها را با آب نمک ولرم شستشو دهید تا کمی استراحت کنند و دچار التهاب نشوند.
منبع: سایت سلام دکتر