Acnezine1

بهتر است جوش های روی پوست صورتتان را دستکاری نکنید چون این کار می تواند موجب خراب شدن پوست شما و بروز آسیب در آن شود توصیه هایی مهم در این زمینه برایتان داریم

صورت پر از جوش مشکل بسیاری از جوانان است. آکنه که مردم آن را با عنوان جوش غرور جوانی می‌شناسند یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و علت مراجعه بیماران به متخصصان پوست است. شدت آن نیز در افراد مختلف، متفاوت است و اکثرا پس از سن 25 سالگی بهبود می‌یابد.

دکتر حقیقی، متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: جوش‌های غرور به صورت دانه‌های قرمز، جوش‌های سر سیاه و توده‌های سفت زیر پوستی در ناحیه گونه، بینی، پیشانی، پشت گردن، قسمت فوقانی پشت و سینه ظاهر می‌شوند. این جوش‌ها در پایه یک مو بوجود می‌آیند و ناشی از آماس، التهاب و انسداد مجرای غده چربی کنار مو هستند.

وی افزود: پیدایش آکنه ناشی از یک علت خاص نیست، بلکه چندین عامل در پیدایش و شدت آن نقش دارند. ارث، میکروب‌ها، نوع غذا، مشکلات عصبی و روحی، تغییرات غددی هورمونی، نوع پوست، بهداشت صورت، مصرف برخی داروها و بعضی از بیماری‌ها از جمله عواملی است که در ایجاد این بیماری نقش دارد.

حقیقی بیان کرد: آکنه یک بیماری است که برای درمان آن باید به پزشک مراجعه و داروهای مناسب را مصرف کرد. درمان آکنه حداقل شش ماه به طول می‌انجامد و احتمال عود آن نیز وجود دارد. در حقیقت آکنه بیماری بسیار سمجی است، اما در کنار دارو یک سری اقدامات و توصیه‌های بهداشتی ساده نیز در این زمینه وجود دارد.

وی تاکید کرد: جوش صورت‌تان را دستکاری نکرده و با فشار دست آنها را خالی نکنید. همچنین سعی کنید خواب مرتب داشته باشید. استراحت کافی داشته باشید و تا حد امکان از فشارهای روحی و عصبی بپرهیزید.

حقیقی اضافه کرد: صورت خود را بشویید. برای شست‌وشو از صابون اسیدی (گوگردی) استفاده کنید. ابتدا صورت خود را خوب صابون بزنید تا از کف پوشیده شود. همچنین هفته‌ای یک یا دو مرتبه ماساژ با مواد اسیدی نظیر سرکه سیب در کاهش چربی پوست و بهبود جوش‌ها موثر است. آکنه اغلب به صورت نقاط سرسیاه، نقاط سرسفید و جوش‌های چرکی بروز می‌کند. غدد چربی در تمام سطوح پوست شما به غیر از کف پا و دست وجود دارد. اما بیشترین تراکم آنها در صورت، سینه، پشت و شانه‌هاست.

حقیقی ادامه داد: کار این غدد، ترشح چربی است. چربی تولید شده توسط مجاری چربی به سطح پوست راه یافته و به طور طبیعی روی پوست را می‌پوشاند. در دوران نوجوانی به علت تغییرات ناگهانی که در سطح هورمون‌های جنسی رخ می‌دهد، غدد چربی تحریک می‌شوند و چربی بیش از حد تولید می‌کنند. این چربی زیادی، مجاری انتقال چربی را مسدود می‌کند و به این ترتیب جوش‌های سرسیاه تولید می‌شوند. وقتی که چربی باقیمانده و لایه‌های مرده پوست نتوانند به بیرون راه یابند، توسط باکتری‌هایی که به طور طبیعی در غده وجود دارند، عفونی می‌شوند و جوش‌های سرسفید را ایجاد می‌کنند.

وی در پایان گفت: چربی نخورید. از مصرف غذاهای چرب، سس مایونز، خامه، شکلات، گردو، فندق، موز، تخم مرغ و نارگیل، خودداری کنید. سعی کنید سبزی و میوه بخصوص سبزی‌های حاوی ویتامین A مثل هویج، اسفناج، شاهی و گوجه فرنگی را زیاد مصرف کنید تا درمان آکنه صورت‌تان کامل شود.

ایسنا،