برای مادرشدن و پیشگیری از سقط جنین چه کارهایی باید انجام دهیم داروی پروژسترون چه تاثیراتی روی بدن خانم های باردار می تواند بگذارد چه کمکی در زمینه حفظ سلامت جنین به ما میکند توصیه های لازم متخصصین در این زمینه کدامند؟
مطالعه جدیدی دریافت که مصرف مکملهای پروژسترون در سهماهه اول حاملگی، شانس مادرشدن زنانی که سابقه سقط جنین دارند را افزایش نمیدهد.
محققان دریافتند در بین بیش از 800 زنی که یک یا بیشتر از یک سقط توجیهنشده داشتند، آنهایی که در اوایل حاملگی هورمون مصرف کردند نسبت به گروهی که دارونما میگرفتند، احتمال سقط کمتری نداشتند.
محققان دریافتند که نرخ تولد زنده در بین زنانی که پروژسترون واژینال مصرف میکردند 65.8 درصد و در بین گروهی که دارونما میگرفتند، 63.3 درصد بود.
دکتر آری کوماراسامی، استاد طب زنان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم و سیستم دانشگاه بیرمنگام انگلستان، گفت: «پس از 60 دهه بحث، اکنون میدانیم که درمان با پروژسترون در اوایل حاملگی راهکار زنانی که سقطهای تکراری و توجیهنشده دارند نیست.»
به گفته وی، محققان اکنون میتوانند تلاشهای خود را به کاوش درمانهای دیگری که واقعاً خطر را کاهش میدهد، معطوف کنند.
کوماراسامی گفت که نتایج به احتمال زیاد هزاران زن و زوجی که دچار سقط شدهاد را ناامید خواهد کرد. او خاطرنشان کرد که 1 درصد زوجها دچار سقطهای مکرر میشوند.
به گفته وی: «افراد زیادی امیدوار بودند که این تحقیق مؤید این باشد که پروژسترون به عنوان درمانی مؤثر شانس تولد نوزاد زنده را افزایش میدهد. متأسفانه، اینطور نیست.»
گزارش در روز 26 نوامبر در ژورنال پزشکی انگلستان نو منتشر شد.