857487
اگر همسرتان به تازگی داغ عزیزی دیده است و از نزدیکان خود را از دست داده است بهتر است از لحاظ روانشناسی بیشتر به او رسیدگی کنید و مراقب باشید برای او مشکلی پیش نیاید و در همراهی وی کوتاهی نکنید توصیه های روانشناسان در این زمینه را با هم می خوانیم

 در طول زندگی مشترک، گاهی داغدارشدن یکی از زوجین می‌تواند برای مدتی در خانه چالشی ایجاد کند.

فرقی نمی‌کند زن عزادار است یا مرد، هرکدام، از مراحل مشخصی باید بگذرند تا دوباره بتوانند به زندگی عادی خود برگردند. یک همسر همراه و حمایتگر در این شرایط می‌تواند با رفتارهای درست، به تحمل غم همسرش کمک و در عین حال محبت بین خودشان را نیز تقویت کند.

روزهای اول سوگواری

اولین مرحله بعد از فوت یک عزیز برای اغلب افراد، باور نکردن موقعیت جدید است. اگر همسرتان یک سکوت و بهت‌زدگی پیدا کرده یا سوگوار و عصبانی است، بدانید که شرایط طبیعی دارد. هیچ‌کس مثل همسر یک فرد داغدار نمی‌تواند پشتوانه عاطفی خوبی برای آن فرد باشد چراکه احساس تنهایی و رهاشدگی فرد داغدار با وجود محبت و همراهی یک همسر مهربان، تسکین پیدا می‌کند. اجازه دهید همسرتان تا مدتی که حتی شاید تا 40روز هم ادامه داشته باشد در فضای خانواده داغدار باشد و از او توقعات ویژه زناشویی نداشته باشید. اگر هر بار کسی را مقصر این اتقاق دانست یا خودش را به‌خاطر کم‌کاری‌های قبلی و… سرزنش کرد، بهتر است صبورانه به حرف‌هایش گوش کنید. به او بگویید که هرچه بوده جریان طبیعی زندگی بوده است که در زندگی همه وجود دارد و از بخواهید تا به یاد داشته باشد که می‌تواند حتی در حال حاضر و بعد از فوت آن عزیز هم با خیرات و… موجب شادی و رضایت او شود.

یک افسردگی دردسرساز

وقتی فرد نتواند واقعیت فوت عزیزش را قبول کند و خود را برای ادامه زندگی بدون او قوی بداند ممکن است دچار افسردگی شود. افسردگی می‌تواند عواطف، نگرش‌ها و رفتارهای او را تحت‌تأثیر قرار دهد و باعث در خودفرورفتگی‌اش شود. همسر داغدار در این شرایط توان جسمی و روحی بسیار کمی دارد که بخواهد خواسته‌ها و نیازهای شما را به خوبی برطرف کند پس برای کمک به سرعت بهبودی‌اش از این راه‌ها کمک بگیرید: 1- وقتی شروع به بیان حرف‌های منفی می‌کند بیشتر شنونده باشید و حتی با بروز یک رفتار محبت‌آمیز ساده مثل گذاشتن سر او روی شانه‌های‌تان نشان دهید که حوصله احساساتش را دارید 2- برنامه غذایی و ورزشی خوبی را برایش درنظر داشته باشید 3- اگر شدت افسردگی‌اش توان ساده‌ترین امور زندگی را از او گرفته به متخصص مراجعه کنید 4- باورهای مذهبی در تحقیقات روانشناسی مهم‌ترین عامل دور‌شدن از این فشارهای روانی است پس عقاید مذهبی و معنویت و خلوت کردن با خدا را در او تقویت کنید.

از سرگیری زندگی

1- جریان عادی خانواده شما از این به بعد هم می‌تواند به رابطه شما برگردد اما به گذر زمان نیاز دارد. در فرهنگ ایرانی اغلب تا 40روز فرد عزادار لباس مشکی می‌پوشد، بیشتر تمایل به سرزدن به مزار عزیزش را دارد و… . این عزاداری‌ها را معمول بدانید تا جایی که می‌توانید همراهش بروید و در طول مسیر برخی کارهای روزمره مثل خرید میوه و… را انجام دهید. اینها نشانه شروع رفتارهای روزمره و زندگی عادی است.
2- بعد از 40روز لباس رنگی و شادی را به او هدیه دهید اما اگر حاضر به تغییر ظاهرش نشد به او فرصت دهید.
3- یک سفر با خانواده در تسکین روحیه او مؤثر است.
4- همکاری با همسر برای انجام کارهای خیر به نیت فرد فوت شده مثل قرآن خواندن، خیرات به هیئت‌ها، خانه سالمندان و… حال او را بهتر و محبت شما را در دلش زنده‌تر می‌کند.
همشهری آنلاین