otoscope

برای معاینه کانال گوش خارجی و پرده صماخ سر بیمار باید از معاینه کننده برگردانده شود. معاینه کننده اتوسکوپ را در یک دست نگه می دارد و با دست دیگر لاله گوش بیمار را به عقب و بالا و کمی به طرف بیرون می کشد این کار سبب راست شدن کانال گوش در بزرگسالان می شود و به معاینه کننده اجازه می دهد تا پرده صماخ را رویت کند. اسپکولوم به آرامی و آهستگی در داخل کانال گوش قرار داده می شود معاینه کننده چشم خود را به عدسی اتوسکوپ نزدیک می کند و کانال گوش و پرده صماخ را مشاهده می نماید. بزرگترین اندازه اسپکولوم که با کانال گوش بالغین تناسب داشته باشد (معمولا mm5) مورد استفاده قرار می گیرد. اسپکولوم به طرف پایین کانال به سمت جلو رانده می شود. از آنجا که قسمت دیستال کانال گوش استخوانی است و بوسیله یک لایه حساس اپی تلیوم پوشیده می شود، کمترین فشار اضافی ممکنست موجب بروز درد شود. هرگونه ترشح، التهاب، یا جسم خارجی در کانال گوش خارجی باید مور توجه قرار گیرد.
یک پرده صماخ طبیعی، به رنگ خاکستری صدفی است و بصورت مورب در قاعده کانال گوش قرار گرفته است. شاخص های اصلی پرده گوش در صورتیکه قابل رویت باشند شناسایی می شوند: pars tensa، ناف پرده، دسته استخوان چکشی و زایده کوتاه آن.
یک حرکت چرخشی آهسته اسپکولوم، سبب می شود که معاینه کننده قسمتهای بیشتری از چین های استخوان چکشی و محیط پرده صماخ را ببیند. وضعیت و رنگ پرده همچنین علاوم غیرعادی یا انحراف از مکان طبیعی آن باید مورد توجه قرار بگیرد. وجود مایع حباب هوا خون یا توده در گوش میانی نیز بررسی می شود.
برای معاینه مناسب کانال گوش و پرده صماخ بوسیله اتوسکوپ، نباید مقادیر زیادی سرومن در داخل کانال گوش وجود داشته باشد. سرومن بطور طبیعی در کانال گوش خارجی وجود دارد و در صورتی که مقدار آن کم باشد تداخلی با معاینه اتوسکوپی نخواهد داشت. اما اگر پرده صماخ به واسطه زیادی حجم سرومن دیده نشود لازم است که با شستشوی آهسته کانال گوش این سرومن را خارج نمود.
اگر سرومن خیلی چسبنده باشد مقدار کمی روغن معدنی یا مواد نرم کننده سرومن در داخل کانال گوش قرار داده می شود سپس به بیمار آموزش داده می شود که سر خود را برگرداند تا بقیه سرومن خارج شود. استفاد از ابزاری همچون کورت سرومن برای خارج کردن واکس گوش به متخصص گوش و حلق و بینی واگذار می شود و فقط پرستاران متخصص آموزش دیده می توانند این کار را انجام دهند زیرا احتمال پاره شدن پرده صماخ یا ساییدگی کانال گوش وجود دارد. تجمع سرومن یکی از علل شایع کاهش شنوایی و تحریک موضعی است.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد