یک کارشناس تغدیه در ملایر گفت: چای کوهی، سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری میکند.
“مریم میرسنجری” افزود: چای کوهی به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا تولید میشود و در ایران به صورت خودرو در دامنه کوهها و تپهها یافت میشود.
وی اظهار کرد: از نظر طب قدیم ایران، این گیاه گرم و خشک است و ماده قرمز رنگی که در برگهای آن وجود دارد برای التیام زخمها و درمان سوختگی بسیار مفید است.
میرسنجری با بیان اینکه این گیاه ضدکرم روده و معده و ادرارآور است و برای خانمهای باردار مناسب نیست، ادامه داد: اگر برگهای آن را به صورت پودر درآورید و روی زخمهای عمیق بپاشید مؤثر واقع میشود همچنین در درمان اسهال خونی نافع است.
وی تصریح کرد: چای کوهی بر درد دنبالچه بهترین داروست و اگر بیماری مشکوک به خونریزی مغزی باشد این چای بسیار مفید و درمان کننده است. در درمان بیماری منژیت و سیاهسرفه، کمخونی، درد پشت گردن و خستگی گردن، افزایش اشتهای بچهها و افراد مسن، درمان افسردگی، بیخوابی، سرماخوردگی، نیش حشرات سمی، تب و درمان فلج به کار میرود.
این کارشناس تغذیه افزود: چای کوهی ضدویروس قوی است که برای مبتلایان به ایذر نیز توصیه میشود چرا که این گیاه سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری میکند.
میرسنجری اظهار کرد: پزشکان طب سنتی توصیه کردهاند در صورتیکه سه ماه متوالی از این دارو به صورت جوشانده استفاده شود، اثرات آن حاصل خواهد شد.
وی توضیح داد: طرز استفاده آن بدین صورت است که یک قاشق برگ و گل خشک گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانند تا به یک فنجان تقلیل یابد سپس آن را میل کنند.
یک کارشناس تغدیه در ملایر خاطرنشان کرد: این گیاه برای کسانیکه قرص ضدبارداری یا داروهای آسم و ضدحساسیت استفاده میکنند، مضر است.
ایسنا