با مصرف گوشت های فرآوری شده خود را در معرض انواع سرطان های روده بزرگ قرار می دهید و برای پیشگیری از مبتلاشدن به این عارضه خطرناک دانشمندان تصمیم گرفتند روی گوشت های فرآوری شده تغییراتی جهت کاهش این امر انجام دهند
سرانجام یک خبر خوب برای آنهایی که سوسیس و کالباس دوست دارند. بعد از این که سازمان بهداشت جهانی هشدار داد مصرف زیاد گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس سرطانزا است، اکنون دانشمندان در سوئد روی نوعی روش فرآوری گوشت کار میکنند که امیدوارند در عمل مانع از ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.
به نقل از سایت «qz»، سرطان روده بزرگ یکی از رایجترین سرطانها در سوئد است که سالانه حدود 5 هزار مورد جدید از ابتلا به آن تشخیص داده میشود.
این پروژه با سرمایه گذاری اتحادیه اروپا و توسط دانشگاه لوند سوئد، دانشگاه علوم کشاورزی این کشور و 4 موسسه تحقیقاتی اروپایی انجام میشود.
دانشمندان سوئدی فکر میکنند با درآوردن آنتی اکسیدان ها از گیاهان و میوههای خانواده توت و افزودن آن به گوشت، نه تنها محصولات گوشتی را امنتر میکنند بلکه میتوانند آن را به یک خوراکی ضدسرطان تبدیل کنند.
البته این پروژه هنوز در مراحل اولیه است و بعد از درست کردن محصول مورد نظر، ابتدا باید آن را روی حیوانات آزمایش کنند.
این نکته هم قابل ذکر است که بعضی تحقیقات نشان میدهد، وجود حجم بیش از حد آنتی اکسیدان در بدن، همیشه هم مفید نیست و گاهی میتواند وضع سرطان موجود را بدتر کند. برای نمونه، این مساله درباره سرطان پوست صدق میکند.