خوردن میوه تازه چه سودی برای بدن ما دارد استفاده از انواع میوه ها در چه زمینه ای میتواند برای ما موثر واقع شود می خواهیم بدانیم آیا خوردن میوه تاثیری روی افزایش یا کاهش وزن ما دارد و زیاده روی در این زمینه چه عواقبی برای بدن ما دارد
حتما دیدهاید کسانی را که برای اینکه وزنشان کم شود، بعضی وعدههای غذایی را حذف میکنند و جای آن میوه میخورند یا کلا غذاخوردن را کنار میگذارند و فقط به میوه روی میآورند.
بعضی هم در خوردن مراعات میکنند و حواسشان به کالری غذاها هست ولی هر چقدر میخواهند، میوه میخورند. همه این افراد معتقدند میوه چاق نمیکند و میتوانند هر چقدر میخواهند با خیال راحت میوه بخورند! ولی واقعا این باور درست است و هر کس در طول روز هر چقدر مایل بود میتواند میوه بخورد؟ دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علومپزشکی تهران به این جواب دادهاند.
میوهها را میتوان از نظر مقدار کالری یا انرژی موجود در آنها و اثرشان روی رفع گرسنگی و اشتها بررسی کرد. برخی میوهها مثل کشمش، توت، انجیر، خرما و موز خیلی شیرین هستند و قند سادهشان از سایر میوهها بیشتر است. مشکل این میوههای شیرین این است که اگر آنها را زیاد مصرف کنیم، در واحد وزن مقدار قابلتوجهی کالری به بدن میرسانند و باعث چاقی و اضافهوزن میشوند؛ چون برخلاف تصور رایج، با مصرف آنها مقدار کالری دریافتی، بیشتر از آنچه بدن نیاز دارد، خواهد شد.
از سوی دیگر، مصرف بیش از حد خوراکیها و میوههای خیلی شیرین که قند ساده دارند، قندخون را خیلی سریع بالا میبرد و از آنجا که قند زیاد در خون، سم محسوب میشود، بدن عکسالعمل نشان میدهد و مقدار زیادی انسولین ترشح میکند. افزایش انسولین هم باعث خواهد شد در مدت کوتاهی قندخون افت کند و فراوانی گرسنگی در زمان مشخص بیشتر شود. این روند، افزایش کلی دریافت خوراک را در پی دارد بنابراین غیرمستقیم باعث افزایش وزن و چاقی میشود. اما مصرف بقیه میوهها نهتنها محدود نمیشود بلکه براساس آخرین و جدیدترین توصیه های معتبرترین دانشگاههای علومپزشکی و تغذیه دنیا مثل آکسفورد، حتی اگر به بیش از 9 بار در روز هم برسد، هیچ اشکالی ندارد و برای بدن و سلامت مفید هم هست. هر 100 گرم از میوههایی مثل پرتقال، سیب، گلابی و… و هر 1 لیوان از میوههایی مثل آلبالو،توت فرنگی، انگور و…، 1 واحد میوه محسوب میشود و در هر وعده از این 9 بار میتوان 1 واحد از این میوهها مصرف کرد. پس مصرف متعادل میوه نهتنها نهی نمیشود بلکه بسیارخوب هم است
منبع : سلامت نیوز