چه عواملی موجب آسیب زدن به شنوایی می شود و موجب اختلالات شنوایی در ما می شوند بهتر است با چه روش هایی از آن ها جلوگیری کنیم و توصیه های مناسب در این زمینه کدامند رعایت چه نکاتی برای سلامت گوش الزامی است؟
در بیشتر موارد ناشنوایی به علت آسیب دیدگی سلول های قسمت داخلی گوش رخ می دهد. این آسیب دیدگی می تواند به علت سر و صدای زیاد و دائمی باشد. از دست دادن شنوایی اغلب بازگشت پذیر نیست. برای جلوگیری از بروز این مشکل، رعایت نکاتی توصیه می شود.
سم زدایی انجام دهید:
اگر در معرض سر و صدای بالا قرار گرفته اید، سم زدایی صدا انجام دهید؛ یعنی به مدت 16ساعت یا بیشتر به گوشتان استراحت دهید. اگر به مدت 2ساعت در معرض سر و صدا به میزان 100db قرار گرفته اید، بهتر است 16ساعت در محیطی آرام قرار بگیرید.
مراقب افرادی باشید که خروپف می کنند:
اگر کنار فردی که خروپف می کند می خوابید، از گوشی های مخصوص صدا استفاده کنید. زیرا خروپف های بلند می تواند به 80 تا 90db برسد.
از قانون 60:60 استفاده کنید:
اگر از طریق هدفون، موسیقی گوش می دهید، از زیاد کردن ولوم صدا بپرهیزید. بهتر است از هدفون های نویزگیر استفاده کنید و از قانون 60:60 بهره بگیرید. یعنی ولوم را حداکثر روی 60 درصد تنظیم کنید و در روز بیش از 60دقیقه موسیقی گوش ندهید.
در خودرو مراقب گوشتان باشید:
گوش دادن به موسیقی در خودرو و مسیرهای طولانی برای برطرف کردن خستگی یا استرس است، اما مراقب خطرهای آن نیز باشید. گوش دادن به موسیقی در مکان های بسته نسبت به مکان های باز آسیب بیشتری به گوش می رساند.
به گوشتان استراحت دهید:
سعی کنید زمان صرف شده در مکان های پرسروصدا را محدود کنید. اگر برای مدت زمان طولانی در مکان پر سر و صدا مانند مکان کنفرانس قرار می گیرید، سعی کنید هرچند بار از محل خارج شوید و در مکان ساکتی توقف کنید.
فاصله را حفظ کنید:
از صداهای بلند فاصله بگیرید. هرچه به صدای بلند نزدیک تر باشید، آسیب بیشتری می بینید.
لوازم محافظ:
اگر قرار است در مکان پر سر و صدا قرار بگیرید، حتما محافظ گوش با خود داشته باشید. استفاده از پنبه نیز می تواند کافی باشد.
پناه بردن به طبیعت:
سعی کنید هرازگاهی از شلوغی و ازدحام شهر دور شوید و به طبیعت خارج از شهر پناه ببرید.
میزان صدای مضر را تشخیص دهید:
سعی کنید صداهای مضر را تشخیص دهید و از قرار گرفتن در معرض آن پرهیز کنید.
برای معاینه به متخصص مراجعه کنید:
برای مشخص شدن سلامت شنوایی خود، به متخصص مراجعه کنید. در صورت تشخیص آسیب دیدگی گوش یا از دست دادن شنوایی به فکر تهیه سمعک باشید.
منبع: سایت «MSN»
روزنامه خراسان