اکثر بیماران مبتلا به مینیر با رژیم غذایی و دارویی، به شکل موفقی درمان می شوند. بیشتر بیماران می توانند با رعایت رژیم غذایی کم سدیم (mg/day2000) نشانه های خود را کنترل کنند. مقدار سدیم یکی از فاکتورهایی است که تعادل مایعات بدن را تنظیم می کند. احتباس آب و سدیم، تعادل بین اندولنف و پری لنف را در گوش داخلی دچار اختلال می کند. ارزیابی روانی بیمار برای مواردی که اضطراب عدم اطمینان، ترس یا افسردگی وجود دارد، لازم است.
دارو درمانی
دارو درمانی برای بیماری مینیر شامل آنتی هیستامین ها (مثل meclizine) می باشد که سیستم دهلیزی را تضعیف می کنند. همچنین در موارد حاد برای کنترل حملات سرگیجه، ممکنست از آرامبخش هایی مثل دیازپام استفاده شود. اما از آنجا که احتمال اعتیاد وجود دارد از این داروها به مدت طولانی استفاده نمی شود. داروهای ضد تهوع مثل پرومتازین به شکل شیاف به کنتررل تهوع و استفراغ کمک می کنند و بعلت اثرات آنتی هیستامین برای سرگیجه هم مفید هستند. گاهی اوقات دیورتیک درمانی با کاهش فشار در سیستم اندولنفاتیک، نشانه ها را تسکین می دهد (مثل داروی هیدروکلروتیازید). مصرف غذاهای حاوی پتاسیم (موز، گوجه فرنگی و پرتقال) در مواردی که داروی مدر موجب از دست دادن پتاسیم می شود مفید است. نشان داده شده است که داروهای متبوع کننده عروق مثل اسیدنیکوتینیک، پاپاورین هیدروکلراید و متانتلین بروماید به تنهایی برای تسکین نشانه ها کافی هستند اما غالبا در ترکیب با سایر درمانهای دارویی به کار می روند.
درمان طبی
اگرچه بیشتر بیماران خیلبی خوب به درمانهای نگهدارنده جواب می دهند اما در بعضی از بیماران حملات ناتوان کننده سرگیجه ادامه می یابد. اگر این حملات کیفیت زندگی بیمار را کاهش دهند ممکنست برای تسکین نشانه ها، جراحی را انتخاب کنند. اما کاهش شنوایی وزوز گوش و احساس پری در گوش ممکنست همچنان ادامه یابد زیرا هدف از درمان جراحی بیماری مینیر تسکین سرگیجه است.
دکمپرسیون حفره اندولنفاتیکی
دکمپرسیثون حفره اندولنفاتیکی یا ایجاد شانت از نظر تئوریکی، فشار را در فضای اندولنفاتیکی برابر می کند. یک شانت یا درن از طریق برش پشت گوشی در حفره اندولنفاتیکی قرار داده می شود. اولین خط جراحی برای درمان سرگیجه ناشی از بیماری مینیر که توسط اکثر جراحان قابل قبول است همین پروسجر می باشد زیرا نسبتا ساده و ایمن است و می تواند در بخش سرپایی انجام شود.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد