بیماری های کبدی تا چه حد روی افراد مختلف تاثیرمیگذارند و موجب چه آسیب هایی به بدن افراد مختلف می شوند چه عواملی در بروز آن ها نقش دارند چگونه می توان مانع بروز این مشکل در بدن آن ها شد
یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد گفت: 10 تا 15 درصد از افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، دچار عوارض درازمدت یا نارسایی کبد میشوند.
دکتر پژمان علوینژاد اظهار کرد: بیماری کبد چرب زمانی ایجاد میشود که گلبولهای چربی به صورت مازاد در سلولهای کبدی انباشته میشوند و چنانچه میزان این چربی به بیش از 5 درصد وزن کبد برسد، اصطلاحا به این وضعیت بیماری کبد چرب اطلاق میشود.
وی ادامه داد: علت اصلی بیماری کبدچرب, بیتحرکی و زندگی ماشینی شهری است که در کنار آن عوامل دیگر مانند اضافه وزن، پرخوری و رژیمهای نامناسب غذایی را نیز باید در نظر گرفت.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد عنوان کرد: پیش از این تصور میشد بیماری کبد چرب، یک بیماری شایع نیست و یا خطر چندانی ندارد اما امروزه میبینیم که علت بیشتر موارد نارسایی کبد که بدون علت خاصی ایجاد میشوند، بیماری کبد چرب بوده است.
علوینژاد با بیان اینکه در سالیان اخیر شیوع بیماری کبدچرب بسیار افزایش یافته است، افزود: تنها جوامع غربی به دلیل شیوه زندگی به این بیماری گرفتار نیستند بلکه کبد چرب کشورهای شرقی را هم درگیر کرده به صورتی که امروزه تخمین زده شده بین 15 تا 30 درصد مردم هر جامعه دچار بیماری کبد چرب هستند.
وی ادامه داد: در حقیقت بیماری کبد چرب در مراحل اولیه خود علامت خاصی ندارد و در اغلب موارد به هنگام انجام آزمایشهای معمول برای غربالگری و یا به صورت اتفاقی هنگام انجام سونوگرافی برای تشخیص بیماریهای دیگر، متوجه بروز بیماری کبدچرب در فرد میشویم. ولی گاهی ممکن است فرد با علائمی چون احساس سنگینی در قسمت بالای شکم، سیری زودرس، پری در شکم، تورم قسمت فوقانی شکم و گاهی دردهای پراکنده به مرکز درمانی مراجعه میکند ولی این بیماری به طور معمول هیچ علامت خاصی ندارند.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد گفت: شایعترین درمانهایی که برای این بیماری استفاده میشود، در وهله نخست برطرف کردن علل ایجادکننده بیماری است یعنی فرد باید تحرک بدنی داشته باشد و حداقل هفتهای سه روز ورزش کند، همچنین از پرخوری و اضافه وزن پرهیز کند. در صورتی که فرد اضافه وزن داشته باشد میتواند با رعایت رژیمهای غذایی مناسب و علمی، وزن خود را کاهش دهد.
علوینژاد بیان کرد: از داروهایی که برای درمان این بیماری استفاده شده و نتایجی داشتهاند، میتوان به داروهای با خواص آنتیاکسیدان که از استرس اکسیداتیو در کبد جلوگیری میکند، اشاره کرد؛ در راس این داروها ویتامین E، قرص الکارنیتین و کپسول امگا 3 قرار دارد. همچنین مصرف برخی مکملهای غذایی مانند قهوه، شکلات تلخ و مصرف مناسب میوه و سبزیجات نیز در این میان کمککننده هستند.
ایسنا،