در مورد غذاهای تخمیرشده چه میزان اطلاع دارید افرادی که به این قبیل غذاها علاقه دارند تحت تاثیر چه عوارضی قرار میگیرند این نوع خوراکی های پرطرفدار مانند تزشیجات چه عوارضی برای بدن افراد مختلف دارند چه نکاتی را درباره آن ها باید رعایت کنیم
چرا باید غذاهای تخمیر شده بخوریم؟
شاید نام غذاهای تخمیر شده کمی گنگ باشد اما همه با آن آشنا هستیم، بله از ترشیجات صحبت می کنیم. تحقیقات زیادی تا به حال روی سلامت روده ها تاکید کرده اند و ما می دانیم غذایی که می خوریم تاثیر گسترده ای روی سلامت کلی بدنمان دارد. برای درک اینکه چگونه می توانید از غذاهای تخمیر شده به نفع خود و برنامه غذایی استفاده کنید، باید با این پروسه آشنا شوید و غذاهایی که با تخمیر شدن بیشترین فایده را برای بدن دارند بشناسید.
غذای تخمیر شده چیست؟
غذاهای تخمیر شده، یا غذاهای زنده، نتیجه قرار گرفتن غذاها تحت پروسه تخمیر لاکتو هستند. در این فرآیند باکتری ها از قند و نشاسته غذا تغذیه می کنند و در نتیجه اسید لاکتیک تولید می شود. در طول این پروسه، آنزیم های سودمند، ویتامین B، اسید چرب های امگا 3 و انواع بسیاری پروبیوتیک برای حفاظت از غذا و مواد مغذی آن تولید می شوند. سیستم گوارش بدن به غذاهای تخمیر شده خیلی خوب پاسخ می دهد چون کیفیت آنها فوق العاده است.
چرا غذاهای تخمیر شده در برنامه غذایی مان جایی ندارند؟
متاسفانه فرهنگ غذایی در کل جهان دستخوش تغییر شده و امروز خیلی ها دیگر غذاهای تخمیر شده را کمتر استفاده می کنند. فرهنگ غذایی غربی یکی از عوامل برچیده شدن چنین غذاهای سودمندی است. این فرهنگ غذایی بیشتر شامل شیر و ماست پاستوریزه شده به جای دست نخورده است، همچنین ترشی هایی که امروزه به فروش می رسد بر پایه سرکه هستند و تخمیر شده نیستند. متاسفانه چنین وضعیتی باعث شده ما یک قسمت مهم از مواد غذایی خود را از دست دهیم: باکتری های زنده ای که روده برای مطلوب ماندن سلامت نیاز دارد.
فواید غذاهای تخمیر شده چیست؟
1- پایدار هستند: یکی از نکات بسیار مثبتی که غذاهای تخمیر شده دارند کارآمد بودنشان است. فرآیند تخمیر شدن کمترین انرژی را لازم دارد، عمر غذا با تخمیر شدن بسیار بالا می رود و در عین حال نیازی هم به نگهداری اش در یخچال نیست.
2- با بیماری ها مبارزه می کنند: روده سیستمی قدرتمند است و حدود 80 درصد از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهد. پس زمانی که با باکتری های مضر رفتاری بد با آن داشته باشیم، تنها به سلامت کوتاه مدت و بلند مدت خود آسیب وارد کرده ایم. غذاهای تخمیر شده مجموعه کاملی از باکتری های مفید هستند که به روده کمک می کنند و بیماری ها را دور نگه می دارند.
3- مقرون به صرفه هستند: با اینکه بسیاری فکر می کنند خوردن غذای سالم نیاز به صرف هزینه های بالا است، اما همیشه هم اینطور نیست، مخصوصا درباره غذاهای تخمیر شده. غذاهای تخمیر شده را وقتی در خانه درست می کنید تا ماه ها برایتان باقی خواهند ماند. یک مقدار از این غذا 100 برابر بیشتر از مکمل ها پروبیوتیک دارد.
4- زنده و مفید هستند: بر خلاف غذاهای مرده، غذاهای تخمیر شده بلافاصله با آنزیم هایی که به سیستم گوارشی کمک می کنند میزان باکتری های روده و اسید معده را متعادل کرده و مقدار جذب مواد مغذی توسط روده را نیز افزایش می دهند. وقتی روده متعادل باشد مزایای زیادی برایتان خواهد داشت، التهاب، یبوست، رفلاکس اسید و دیگر مشکلات گوارشی کاهش می یابد.
چگونه غذاهای تخمیر شده را وارد برنامه غذایی خود کنیم
دانستن مزایای غذاهای تخمیر شده یک چیز است و استفاده از آنها به صورت مرتب چیز دیگری. همیشه هنگام عمل کم می آوریم، اما نباید همیشه اینطور باشد. می توانید با کفیر کار را شروع کنید. مثلا یک قاشق مخمر کفیر را داخل آب میوه یا اسموتی صبحانه بریزید و میل کنید. سبزیجات تخمیر شده ای مانند پیاز را در سالاد ناهار و شام خود استفاده کنید. انواع ترشیجات و غذاهای تخمیر شده را می توانید به سادگی در خانه درست کنید.
با موارد اساسی آشنا شوید
لبنیات و جایگزین لبنیات: کفیر، یک آشامیدنی تخمیر شده شیر است و طعمش از ماست قوی تر است. کفیر سرشار از کلسیم و پروبیوتیک است.
همچنین می توانید پنیر تخمیر شده، ماست، خامه ترش، و شیر نارگیل را هم امتحان کنید.
سبزیجات: کلم رنده شده و آب پز با سرکه و نمک که به خوبی تخمیر شده باشد، دوز قابل توجهی فیبر و پروبیوتیک را برای بدن فراهم می آورد.
همچنین می توانید تربچه، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، و دیگر سبزیجات را نیز تخمیر شده استفاده کنید.
کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )