عارضه دیسک گردن را با چه روش هایی می توانیم درمان کنیم توصیه های متخصصین ارتوپد در این زمینه چیست چگونه می توان با این عارضه برخورد کرد نکات مراقبتی مهم برای بیماران مبتلا به این عارضه کدامند؟
مرتضی رجایی جراح و متخصص ارتوپدی گفت: بین مهرهها بافتی به نام دیسک وجود دارد هر وقت این بافت از حالت طبیعی خارج شود و به عصب های اطرافش فشار بیاورد به آن دیسک گردن گفته میشود که این بیماری در زندگی شهری افرادی که کارهای سنگین روزمره انجام میدهند بیشتر دیده میشود.
این متخصص ارتوپدی عنوان کرد: گاهی علائم دیسک گردن با درد منتشر شوندهای توام هستند که تا پایین بازو، دست یا داخل ناحیه کتف و شانه منتشر میشود گز گز و خواب رفتگی از جمله علائم این بیماری است.
وی ادامه داد: کارمندان و کسانی که ساعات طولانی سرشان بدون وقفه پایین است بیشتر در معرض ابتلا به دیسک گردن قرار میگیرند همچنین تکنولوژیهای جدید مانند کامپیوتر، لپتاپ و تلفن همراه میتواند نقش موثری در فشار آوردن بر روی گردن در صورت عدم رعایت اصول صحیح نشستن داشته باشند.
وی درباره روشهای تشخیص و درمان این بیماری افزود: در وهله اول از رادیوگرافی ساده و ام آر آی، سپس درمانهای تزریقی در عضلات اطراف ستون فقرات به همراه فیزیوتراپی( که شامل گرما درمانی- سرما درمانی- ورزشهای مخصوص و لیزر) استفاده میشود. در قدم بعدی تزریق گاز ازن در ناحیه اطراف ستون مهرهها و بعد از آن تزریق استروئیدها داخل کانال نخاعی آسیبدیده با کنترل اشعه X اما اگر انجام این روشها پاسخگو نباشد تخلیه دیسک به روش میکروسرجری و در نهایت عمل جراحی باز بروی بیمار صورت میگیرد.
رجایی اظهار داشت: این عارضه بین سن 20 تا 40 سالگی شایع است و آمار جهانی نشان میدهد 10 درصد افراد به این بیماری مبتلا هستند.
وی با بیان این که یک دیسک گردن پیش رونده کنترل نشده منجر به آرتروز میگردد، داشتن حالت مناسب حین فعالیت، استفاده از بالش طبی، رعایت اصول ورزشی و انجام تمرینات مفید را توصیه کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان