انحراف تیغه بینی کج شدگی یا سایر ناهنجاریهای تیغه بینی، دیوارهای که بینی را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم میکند. برای ناراحتی خفیف، استفاده از داروهای بدون نسخه نظیر ضداحتقانها برای کاهش ترشحات بینی ممکن است کافی باشد. انحراف بینی-از لحاظ عملکرد وظیفه تیغه بینی تنها همان جدا کردن دو قسمت بینی از یکدیگر میباشد.
تیغه بینی كه از قسمتهای غضروفی، استخوانی و مخاطی تشكیل شده است، فضای بینی را به دو قسمت تقسیم میكند. در اثر ضربه یا رشد ناهماهنگ، گاهی این تیغه انحنای شدید به یك یا دو طرف بینی پیدا میكند و تنفس از بینی را دشوار میسازد. اصلاح انحراف تیغه بینی با جراحی امكان پذیر است. جراحی كه بدین منظور صورت میگیرد سپتوپلاستی نام دارد. این جراحی كه از داخل سوراخ بینی انجام میشود هم با بیهوشی عمومی و هم با بیحسی موضعی قابل انجام است.
عدم اصلاح انحراف تیغه بینی چه مشكلاتی را میتواند ایجاد كند؟
عدم اصلاح انحراف تیغه بینی میتواند علاوه بر انسداد تنفسی بینی، فرد را مستعد سینوزیتهای مكرر یا مزمن نماید. در موارد شدید انحراف تیغه میتواند در شكل ظاهری بینی نیز غیر قرینگی ایجاد كند.
آیا با اصلاح تیغه بینی ظاهر بینی نیز تغییر میكند؟
به طور معمول و بخصوص در مواردی كه انحراف تیغه خیلی در جلو نباشد سپتوپلاستی سبب تغییر ظاهر بینی نمیگردد.
آیا هر فردی كه انحراف تیغه بینی دارد نیاز به جراحی دارد؟
تنها افرادی نیاز به جراحی سپتوپلاستی دارند كه انحراف مذكور در آنها مشكل تنفسی یا سینوزیتهای مكرر و مزمن ایجاد كرده باشد.
آیا امكان اصلاح انحراف بینی با جراحی زیبایی بینی به صورت توام وجود دارد؟
بله، در این موارد توصیه میشود كه هر دو جراحی توسط یك جراح گوش و حلق و بینی انجام شود.