2356
سینه پهلو چگونه در بدن ما ایجاد می شود چه کارهایی برای پیشگیری از مبتلاشدن به این عارضه در بدن باید انجام داد توصیه های متخصصین د راین باره چیست افراد سالمند بیشتر از دیگران در معرض خطر این بیماری مزمن قرار دارند

یک فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: سینه پهلو یا پلومونی(Pneumonia) عفونت سنج ریه است و در فصل‌های پاییز و زمستان بسیار شایع است.

دکتر حشمت‌الله توکل درباره بیماری سینه پهلو توضیح داد: سینه پهلو یا پلومونی که در زبان عربی ذات‌الریه نیز نامیده می‌شود، عفونت سنج (قسمت اسفنجی) ریه است. این بیماری پس از یک عفونت ویروسی و بیشتر پس از آنفلوآنزا آغاز می‌شود.

وی گفت: علائم سینه پهلو عبارت از سرفه، خلط، تب و گاهی لرز، درد و سوزش در قفسه سینه است که درد با سرفه و نفس کشیدن تشدید می‌شود.
توکل با اشاره به گروه‌های سنی که بیشتر در معرض ابتلا به سینه پهلو هستند، عنوان کرد: سینه پهلو یا ذات‌الریه در افراد با سن پایین و سن بالا وخامت بیشتری دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مسن و بالای 65 سال و اشخاصی که بیماری هایی از جمله تنگی نفس، بیماری قلبی، تپش قلب و بیماری کلیوی دارند، در آغاز فصل زمستان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

توکل توصیه کرد: اشخاص باید از تماس با افراد آلوده به ویروس سرماخوردگی پرهیز کنند، ماسک بزنند، مرتب دست‌ها را بشویند و در صورت مشاهده علائم سینه پهلو به ویژه در افراد مسن، از مصرف آنتی‌بیوتیک اجتناب و حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی با اشاره به انواع متفاوت سینه پهلو گفت: سینه پهلو بر اساس نوع میکروب، انواع متفاوتی دارد و پزشک پس از تشخیص سینه پهلو برای تایید نهایی به عکس از قفسه سینه یا انجام رادیوگرافی از سوی بیماری نیاز دارد. سپس پزشک با تشخیص نهایی تصمیم به درمان سرپایی یا بستری کردن بیمار در بیمارستان می‌گیرد.

ایسنا