5445

 با چه روش هایی می توانیم خستگی بعد از ظهری را از تن خود بدر کنیم و از بی حالی و کسلی در ساعات بعد از ظپر بکاهیم این حالت ناشی از چه مشکلاتی درون بدن ما اتفاق ایجاد می شود و چگونه می توان با آن برخورد کرد

دشوارترین ساعات در روزهای کاری، بعدازظهر است که خستگی کار به همراه بی‌حالی و تنبلی به سراغتان می‌آید و دوست دارید هر چه زودتر کار را رها کنید و به استراحت بپردازید!

به گزارش «جی پلاس»، به ساعات ۳ تا ۴ بعد از ظهر که نزدیک می‌شویم، خستگی غلبه می‌کند و کار به جایی می‌رسد که تصمیم می‌گیرید چرت بزنید. اگر کارمند باشید نمی‌توانید این کار را انجام دهید و اگر شغل آزاد هم داشته باشید و چرت‌زدن دست خودتان باشد، حتما متوجه شده‌اید که خواب بعدازظهر کسلی می‌آورد. پس بهتر است به دنبال راهکارهای دیگری باشید برای اینکه بعدازظهرها سرحال و قبراق باشید.

در این گزارش به بررسی روش های ساده و عملی می‌پردازیم که می‌تواند بعدازظهرتان را شاداب کند.

1. گوش‌دادن موسیقی
گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز دارید، انگیزه‌ای است تا به شما انرژی بدهد و شاداب شوید. موسیقی می‌تواند این انگیزه را برای شما به وجود بیاورد. به موسیقی مورد علاقه‌تان گوش فرا دهید. البته اگر ریتم موسیقی تندتر باشد باعث می‌شود انرژی بیشتری پیدا کنید. اگر امکانش وجود دارد صدای موسیقی را بیشتر کنید یا اینکه از هدفون استفاده کنید تا اطرافیانتان نرنجند. اگر همراه با موسیقی، خود نیز آن را زمزمه کنید باعث می‌شود توانایی مغزتان در تمرکز افزایش یابد.

2. خوردن عصرانه
یک عصرانه سبک مثل اسنک می‌تواند بدنتان را از حالت کرختی بیرون بیاورد و کالری لازم را تامین کند. سعی کنید در این وعده مختصر، حداکثر پروتئین و کربوهیدرات ممکن را بگنجانید. پروتئین انرژی را افزایش می‌دهد و حالت رضایت به وجود می‌آورد. کربوهیدرات‌های پیچیده دارای فیبر زیادی هستند و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند. به این ترتیب ترکیب این دو در مواد غذایی برای یک وعده عصرانه بسیار موثر است. استفاده از هویج، ماست کم‌چرب، میوه و ذره‌ای پنیر به شدت توصیه می‌شود. از وعده‌های شیرین همچون شکلات و نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید زیرا قند خون را افزایش می‌دهند و خستگی بیشتری را به دنبال دارند. از غذاهای چرب نیز استفاده نکنید زیرا هضم آنها وقت می‌برد و باعث می‌شود بدن خسته شود.

3. نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه
ذره‌ای کافئین هم می‌تواند در رفع خستگی بعد از ظهر شما موثر باشد. کافئین هوشیاری و تمرکز شما را افزایش می‌دهد. البته حواستان به شیرین‌کننده‌ای که از آن استفاده می‌کنید باشد زیرا شیرینی زیاد باعث می‌شود نتیجه عکس بگیرید. البته میزان چای یا قهوه هم باید معقول باشد زیرا استفاده بیش از حد آن، روال طبیعی بدن را به هم می‌زند. بر اساس بررسی‌ها، نوشیدن ۲ یا ۳ فنجان چای یا قهوه در طول روز مناسب است. البته اگر از آن دسته کسانی هستید که دائم یک فنجان نوشیدنی در دست دارند، برای رفع خستگی بهتر است نوشیدن بیش از حد را کنار بگذارید!

4. شست‌وشوی صورت با آب سرد
با ریختن آب سرد روی صورت خود، استرس روزانه را از ذهنتان بشویید! تحقیقات نشان داده‌اند که آب سرد باعث می‌شود تمرکز شما بالا برود. هر وقت احساس کردید کرختی بعدازظهر به سراغتان آمده، چندین بار آب سرد به صورتتان بزنید تا ببینید که چه تاثیری دارد. به علاوه، بررسی‌ها نشان داده است که دوش گرفتن صبح زود با آب سرد نیز می‌تواند از شما استرس‌زدایی و سرحالتان کند؛ هرچند که کار سختی است!

5. کشش و تنفس عمیق
انجام چند حرکت کششی و کشیدن نفس عمیق حتی یک دقیقه هم طول نمی‌کشد اما تاثیر آن فوق‌العاده است. اگر کارمند هستید یا کارتان نشستن پشت میز و زل زدن به نمایشگر کامپیوتر است، انجام این حرکات کششی برای شما واجب است! حرکات کششی بسیار گسترده هستند و در این گزارش مجال توضیح در این‌باره نیست اما می‌توانید از هر حرکتی که راحت هستید، استفاده کنید.

6. گپ و خنده با دوستان
لحظه‌ای از کار فاصله بگیرید و با دوستان، همکاران یا اطرافیان به صحبت و خنده بپردازید. روابط اجتماعی یکی از بهترین راه‌هاست برای ارزیابی قوای روانی. صحبت با دیگران استرس شما را کاهش می‌دهد و خندیدن نیز احوالتان را عوض می‌کند. از اطرافیانتان بخواهید با شما یک چای بنوشند و به گپ و گفت بپردازید.

7. پیاده‌روی کوتاه
تحقیقات نشان داده‌اند که یک راهپیمایی کوتاه، انرژی بسیار زیادی به شما منتقل می‌کند و باعث می‌شود که بعدازظهرتان را بدون خستگی سپری کنید. ۱۰ دقیقه قدم‌زدن و تنفس هوای تازه (چیزی که به ندرت پیدا می‌شود!) علاوه بر تاثیرات روانی باعث می‌شود فعالیت قلب زیاد و حرکت خون در رگ‌ها سریع‌تر شود که دقیقا نقطه مقابل خستگی است. اگر اهل ورزش هستید، ورزش صبحگاهی به‌ویژه در باشگاه را هدف اصلی خود قرار دهید. در واقع فعالیت ورزشی باعث می‌شود که انتقال‌دهنده‌های عصبی همچون سروتونین و دوپامین در بدن آزاد شوند و خستگی را از بین ببرند. البته برای اینکه هیچ‌گاه خستگی را در طول روز تجربه نکنید، بهترین کار انجام حداقل ۲ ساعت ایروبیک در روز است.

8. نوشیدن آب
کمبود آب در بدن یکی از دلایل خستگی عصر است. سعی کنید در طول روز و به‌ویژه بعدازظهرها آب زیاد بنوشید. در واقع آب باعث می‌شود که سطح انرژی بدن در حد بالایی حفظ شود. بین ۸ تا ۱۳ لیوان از مایعات در روز می‌تواند برای هر کسی مناسب باشد.

9. هفت تا 9 ساعت خواب شبانه
بدون تردید میزان خستگی در طول روز با میزان خواب شبانه رابطه مستقیم دارد اما کم‌خوابی بیشترین تاثیر خود را عصرها نشان می‌دهد! اکثر متخصصان سلامت و بهداشت بین ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه را برای بزرگسال‌ها پیشنهاد می‌کنند. بهتر است زودتر بخوابید تا صبح‌ها زودتر بیدار شوید.

10. مدیریت استرس
بررسی‌ها نشان داده‌اند که استرس هم مثل خواب رابطه مستقیمی با خستگی دارد. پس بهتر است استرس را نیز همچون خواب و غذا مدیریت کنید. سعی کنید راجع به استرس‌های خود با دوستان و نزدیکان صحبت کنید زیرا این کار تنش‌های درونی را کاهش می‌دهد. البته با استفاده از کارهایی همچون مدیتیشن، پیاده‌روی، گوش‌کردن به موسیقی و خواندن کتاب نیز می‌توان استرس را کاهش داد. پس بسیاری از مواردی که در این گزارش ذکر شد علاوه بر کاهش خستگی، استرس را نیز کاهش می‌دهند که خود باز به افزایش انرژی ختم می‌شود.