suncreening

یکی از مهمترین علل چین و چروک و پیری پوست و نیز برخی از سرطان های پوست، اشعه ماوراء بنفش نور خورشید است و بر همین اساس (مطالعات انجام شده) بسیاری از مجامع علمی دنیا توصیه نموده اند تمامی افراد (زن و مرد) از سن 9 تا 12 سالگی شروع به استفاده از ترکیبات ضد آفتاب کنند. البته شرایط و روش استفاده از مواد ضد آفتاب بر حسب نژاد، رنگ پوست، موقعیت جغرافیایی و فرهنگ جوامع متفاوت است و توجه علاقه مندان را به مطالعه کتاب «فوائد و مضرات نور خورشید بر روی پوست» از همین مجموعه جلب می کنیم.
من جوانی 18 ساله هستم و اخیرا زیر بغل لباس هایم زرد رنگ می شوند و خارش دارند. علت آن چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟
این اختلال که به آن تریکومایگوز (Trichomycosis & Leptotrix) گفته می شود نوعی عفونت موهای زیر بغل (و گاهی شرمگاهی) بوده و بوسیله برخی از باکتری ها بوجود می آید. در این بیماری موهای ناحیه ژولیده و کدر شده و روی موها را جرم زرد مایل به قهوه ای می گیرد و باعث رنگین شدن لباس و خارش می شود.
درمان و پیشگیری: بهترین روش پیشگیری و درمان استحمام منظم و مرتب و تعویض روزانه لباس زیر و کوتاه نگه داشتن موهای ناحیه است. می توان با صابون های ضد عفونی کننده (نظیر صابوت بتادین، یا TCC و یا صابون گوگردی) روند بهبودی را تسریع کرد.
علت بوجود آمدن چیست؟
همانطور که قبلا ذکر شد پوست بدن دارای دو نوع غده چربی و عرق است. غدد چربی پوست موسوم به غدد سباسه (Sebaceous glands) در مجاور پیاز موها قرار دارند و نوعی چربی موسوم به سبوم (Sebum) تولید و ترشح می کنند که از طریق منفذی وارد مجرای مو و در نهایت به خارج راه می یابد. چهار روند یا
عامل در ایجاد جوش یا آکنه دخیل هستند: 1) افزایش تولید چربی پوست (سبوم)، 2) تکثیر سریع و کنترل
نشده سلول های مفروش کننده مجاری مو 3) تکثیر برخی از میکروب ها (خصوصا باکتری Propionibacterium acnes) و 4) التهاب. یکی از علل بروز جوش در دوران بلوغ افزایش شدید هورمون تستوسترون در این دوران است. این هورمون باعث تکامل غدد چربی (سباسه) پوست و تولید و ترشح سبوم به عنوان پایه اولیه جوش می شود. به همین دلیل در دوران کودکی جوش نادر است. از طرفی چون غدد سباسه بیشترین تراکم را در صورت و شانه دارنده لذا جوش بیشتر در این نواحی رخ می دهد.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد