این غذای اصیل کرمانشاهی کوپه نام دارد که و طرفداران زیادی در میان مردم این شهر دارد به آن گردالی نیز می گویند فوت و فن های تهیه آن را از کرمانشاهی ها پرسیده ایم و در این مطلب آورده ایم
کوپه یا گردالی های کرمانشاهی، همان طور که از نامش پیداست غذایی است که از ورز دادن بعضی مواد و گرد کردن آنها درست می شود. کرمانشاهی ها استاد درست کردن این غذا هستند.
مواد اولیه :
- برنج 2 لیوان
- سیب زمینی 1 عدد کرچک
- زرده تخم مرغ 1عدد
- گوشت چرخ کرده 150 گرم
- گردو و زرشک 3قاشق غذا خوری
- کشمش و زرشک (به دلخواه) ب میزان دلخواه
- پیاز 1 عدد
- سیر 1-2 حبه
- رب گوجه فرنگی 1 ق غ
- ادویه کاری 2 ق غ
طرز تهیه :
1- ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیر له شده ، نمک و فلفل را خوب تفت می دهیم.
2- بعد زرشک و گردو و کشمش خورد شده را به آن اضافه می کنیم.
3- در آخر هم رب گوجه و ادویه را اضافه می کنیم. و می گذاریم آب آن تمام شود وبه روغن بیفتد.
4- برنج را با نمک بدون روغن کته میکنیم.
5- کمی آب آن را اضافه می ریزیم تا برنج خوب له شود.
6- بعد برنج را با گوش کوب خوب نرم می کنیم ومی گذاریم سرد شود.
7- سیب زمینی را می پزیم و له می کنیم.
8- برنج وسیب زمینی وتخم مرغ را خوب مخلوط می کنیم و بعد ورز می دهیم .
9- خمیر چسبنده ای به دست می یاد ونباید خیلی هم سفت بشه.
10- اگه خیلی شل بود می توانیم یکی دو قاشق آرد به آن اضافه کنیم.
11- ولی اصلأ آرد رو زیاد نریزید چون طعم برنج از بین میره.
12- وقتی کوبه ها را آماده کردیم خودش به میزان زیادی سفت می شه .
13- یک ظرف آب کنار دستمون می گذاریم وکف دستمون را خیس می کنیم و به اندازه یک نارنگی از خمیر بر می داریم و کف دست باز می کنیم و کمی از مواد گوشت را وسط آن می گذاریم و میبندیم.
14- بعد در ظرفی گود روغن میریزیم و کوبه ها را در روغن داغ سرخ میکنیم.
15- نکته مهم اینکه آنها را تک تک سرخ می کنیم تا کوبه ها از هم باز نشوند و موقع سرخ کردن دست به کوبه ها نمیزنیم تا کاملا خودشون رو بگیرن بعد در صافی می گزاریم تا روغن اضافه آن خارج شود.
16- بدون سیب زمینی و تخم مرغ هم میشود درست کرد میتونید به سلیقه خودتون مواد داخلشو عوض کنید.
وب سایت سوران