7527786

روغن ماهی چه فوایدی برای بدن ما دارد و چه خاصیت هایی به سلامتی مان می رساند رژیم غذایی که حاوی اینگونه روغن هاست چه مزایایی دارد چه افرادی بهتر است از اینگونه روغن ها استفاده کنند

روغن ماهی به طور خاص از بافت ماهی های چرب از جمله ماهی قزل آلا، ماهی ساردین و ماهی آزاد گرفته می شود.

هر دو نوع اسیدهای چرب امگا 3 و ایکوزاپنتانوئیک اسید از مواد اولیه این روغن ها هستند. به غیر از این چربی ها، روغن ماهی منبع بسیار خوبی از ویتامین های آ و دی هستند.

بسیاری از مقامات بهداشتی جهان به مردم مصرف مقادیر زیادی از ماهی های چرب را توصیه می کنند و در 10 سال گذشته نتایج مختلفی از مزایای رژیم غذایی حاوی این چربی ها گرفته شده است که برخی از آنها قابل حمایت بوده اند:

تعدادی از مزایای سلامت رژیم غذایی حاوی روغن ماهی از این قبیل است:

اسکلروز متعدد یا ام اس: مطالعات نشان داده است که اسیدهای چرب امگا 3 به کنترل علائم افراد مبتلا به این اختلال کمک می کند.

سرطان پروستات: روغن ماهی ممکن است خطر ابتلای یک مردم به سرطان پروستات را کاهش دهد. امگا 3 در واقع از تبدیل شدن سلولهای سالم و طبیعی به سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و مانع از رشد غیرعادی سلولی می‌ شود.

افسردگی: روغن ماهی علاوه بر کاهش افسردگی باعث تنظیم نوسانات خلقی شده و به بهبود خلق و افزایش روحیه کمک می ‌کند. همچنین مصرف این چربی ها در دوران بارداری از ابتلای مادر به افسردگی پس از زایمان پیشگیری می کند.

مزایای سلامت روان: روغن ماهی ممکن است علائم مشکلات رفتاری در جوانان به ویژه کسانی که به بیش فعالی مبتلا هستند را کاهش دهد.

مزایای حافظه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 منجر به بهبود حافظه در بزرگسالان و جوانان می شود ضمن این که به قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکز کمک می ‌کند. روغن ماهی جریان خون را بهبود می‌ بخشد و حتی روی هورمونها و سیستم ایمنی بدن نیز تاثیرگذار است که در نهایت روی عملکرد مغز تاثیر می ‌گذارد.

مزایای قلب: روغن ماهی نه تنها به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک می ‌کند بلکه در جلوگیری از سفت شدن عروق و پیشگیری از ضربان غیرعادی قلب نیز نقش به سزایی دارد.

حفاظت در برابر آلزایمر: شماری از مطالعات پزشکی نشان داده است که مصرف روغن ماهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل و حتی شیزوفرنی کمک می ‌کند.

حفاظت از بینایی: مصرف اسید چرب امگا 3 از چشم‌ ها در برابر عارضه دژنراسیون ماکولای وابسته به سن جلوگیری می‌ کند و همچنین خطر بروز سندرم خشکی چشم را کاهش می ‌دهد.

صرع: بیماران مبتلا به صرع که از دوزهای پایین مکمل های روغن ماهی استفاده می کنند، حملات تشنج در آنها کاهش می یابد.

مزایا برای جنین: مصرف امگا 3 در سه ماهه آخر بارداری منجر به افزایش رشد شناختی در جنین می شود. ضمنا مصرف این روغن ها از تولد زودرس یا تولد نوزاد زیر وزن طبیعی و نیز از سقط جنین جلوگیری می کند.

تاثیر ضد التهابی: روغن ماهی نقش موثری در کاهش التهاب در خون و بافت‌ ها دارد. این مکمل برای بهبود اختلالات گوارشی، سندرم روده کوتاه و بیماریهای التهابی مزمن مفید است.

گفتنی است علاوه بر ماهی، گردو، اسفناج، تخم مرغ، تخم چیا، ریحان تازه، سایر برگ های تیره در سبزیجات به غیر از اسفناج و ترخون خشک شده نیز حاوی مقادیر بالای امگا 3 هستند.

منبع: www.medicalnewstoday.com

 آوای سلامت