+6

با بچه دارشدن چه تغییری در زندگی مان ایجاد می شود این موهبت الهی چه مزیت هایی برای زندگی مشترک ما دارد محققین و روانشناسان چگونه این امر را تشریح می کنند زندگی با وجود بچه چه فرقی با بدون آن میکند

امروزه بعضی‌ها گمان می‌کنند مادر و پدر شدن هیچ چیزی جز دردسر ندارد و با غفلت از فواید مختلف این نعمت خدادای خود را از آن محروم می‌کنند؛ این درحالیست که پدر و مادر شدن غیر از فواید بسیار جسمانی، فواید روان شناختی زیادی را نیز به دنبال دارد.

پژوهشگران در تحقیقات خود دریافته‌اند که خانواده‌های صاحب فرزند، بیش از خانواده‌های بدون فرزند از زندگی لذت می برند و احساس خوشبختی بیشتری می‌کنند.

پژوهشگران همچنین معتقدند که داشتن فرزند یک سرمایه گذاری بلند مدت برای خوشبختی بوده که فواید روان شناختی و جسمی بسیار زیادی را به دنبال دارد.

مادر و پدر می‌شوید

پدر و مادر شدن احساسی است که بسیاری از زنان و مردان خواستار تجربه آن هستند زیرا این امر در برگیرنده حسی زیبا و مهم است و این مسئله به ویژه در زنان صادق است.

کودک درون شما فعال می شود

وقتی با صدای بچه گانه حرف می‌زنید، مدام جغجغه را تکان می‌دهید و یا شکلک در می آورید، احساس سبک بودن و یا بهتر است بگوییم کودک بودن به شما دست می‌دهد. از ته دل می‌خندید و خنداندن نوزادتان شما را معتاد به خنده و شادی می‌کند.

این حس کودکانه برای شما شادی‌های کوچک اما عمیق و تاثیرگذار به ارمغان می آورد و باعث می شود با روحیه بهتری در محل کارتان حاضر شوید و یا بهتر به امور زندگیتان بپردازید.

به محیط اطراف خود بیشتر توجه می‌کنید/ بیشتر یاد می‌گیرید

در ماه‌های اول پس از به دنیا آمدن کودک شاید برای خوابیدن، گشت و گذار در بازار و یا شرکت در مهمانی ها دچار محدودیت شوید، اما به زودی زندگی قدیمی شما جای خود را با احساس متفاوتی عوض می کند به طوری که بیشتر به محیط اطراف توجه می کنید تا همه اطلاعات مورد نیاز را برای رشد فرزند خود را پیدا کنید.

مثلا اگر به پارک می‌روید،ب ه نوع برخورد والدین دیگر با فرزندانشان بیشتر توجه می کنید و همین طور که کودکتان بزرگ و بزرگ تر می‌شود،به ترین کتاب داستان ا را برای او پیدا می کنید، پارک می‌روید و…و اینها باعث می‌شود که محیط اطراف خود را بهتر بشناسید و دائم به دنبال یادگیری باشید.

روابط و حمایت‌های اجتماعی‌تان گسترده‌تر می‌شود

شاید ورود یک تازه وارد کوچک به خانه شما باعث شود که در رفتن به برخی محافل دچار محدودیت شوید، اما در مقابل همین تازه وارد علتی می‌شود تا شما دوستان جدیدی پیدا کنید که شاید بتوانند دوستان خانوادگی خوبی برای شما شوند؛ مثلا با شرکت در یک کلاس “فرزند پروری” با مادران هم سن و سال خود آشنا و می‌توانید با آنها دوست شوید.

همچنین وجود کودک باعث می شود که برخی از اعضای خانواده بیشتر به شما توجه کرده و سعی کنند در امور مختلف شما را یاری دهند؛ در نتیجه حمایت اجتماعی بیشتری دریافت خواهید کرد که همین امر در افزایش سلامت شما موثر است.

افزایش احساس همدلی و درک

وقتی پدر یا مادر می شوید، بهتر می‌توانید دیگر مادرها و پدرها از جمله والدین خود را درک کنید؛ مثلا وقتی در تاکسی می‌نشینید و صدای گریه بچه مسافر بغلی را می شنوید، به جای احساس خشم ،احساس همدلی خواهید داشت و احساس محبت و همدلی است که باعث می‌شود فرد بزرگ شود و رشد کند.

وقتتان را بهتر پر می‌کنید

برخلاف آنکه در گذشته نمی دانستید وقت خود را چگونه پر کنید و یا وقت زیادی را بیهوده به هدر می‌دادید، پدر و مادر بودن به شما کمک می کند تا اوقات زندگی خود را با شادی و احساس زیبای مادر و پدر بودن پرکنید.

افزایش شادی

با ورود کودک، زندگی شما پر از هیجان و سرزندگی می شود و لحظات شادی برای شما و خانواده‌تان به وجود می‌آید. وقتی کودک شما کارهای عجیب و غریب انجام می‌دهد، وقتی کلمات را به اشتباه بیان می کند و وقتی به طرف شما می‌دود تا در آغوشتان جای گیرد شادی را در درون خود احساس خواهید کرد و همین امور باعث افزایش شادی و نشاط فردی و خانوادگی شما خواهد شد.

احساس “بودن” و “بقاء” خواهید کرد

زمانی که کودکتان را که از پوست و خونتان است را در آغوش می گیرید، احساس ماندگار بودن می کنید؛ احساسی که به شما کمک می کند قدم‌هایتان را به سوی آینده ای روشن تر بردارید و البته همین که کسی را دارید که می توانید تجربیات و احساسات خود را به وی منتقل کنید،احساس زایندگی خواهید کرد به این ترتیب افرادی که دارای فرزند هستند احساس زایندگی بیشتری دارند.

به گزارش ایسنا،به نقل از مجموعه کتاب‌های زندگی (کتاب فرزندآوری) سازمان بهزیستی کشور، وقتی والدین از فرزندان خود مراقبت و آنان را راهنمایی می کنند، در واقع از نیازهای خود چشم پوشی کرده تا بتوانند توانایی خود را برای مراقبت از نسل آینده گسترش دهند، این سرمایه گذاری احساس زایندگی و مولد بودن را به همراه خواهد داشت، احساسی که لازمه رشد در دوران بزرگسالی است.

(ایسنا)،