vitaminb1

اولین ویتامین B کشف شده است که در سبوس غلات، جگر، گوشت و مخمر یافت می شود. در اثر آسیاب و تصفیه کردن غلات و جدا کردن سبوس مقدار زیادی از این ویتامین جدا می شود و به مصرف نمی رسد. بنابراین نانهای سبوس دار حاوی مقدار بیشتری از این ویتامین خواهند بود.
این ویتامین در اثر حرارت زیاد، اکسیداسیون و تابش اشعه خورشید از بین می رود. به علت محلول بودن در آب با پختن غذا وارد آب غذا می گردد. ماهی و صفد حاوی آنزیم تیامیناز هستند و موجب تخریب این ویتامین
می شوند.
این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم (سوخت و ساز) کربوهیدراتها (مواد قندی) و تولید انرژی دارد. بنابراین کمبود آن می تواند سبب کاهش وزن، بی اشتهایی و علائم عصبی و قلبی گردد.
مهمترین بیماری که در رابطه با کمبود این ویتامین در انسان ایجاد می شود. بیماری بری بری می باشد. که علائم آن شامل ضعف عضلات، گیجی، ضعف پاها، بی اشتهایی، افزایش ضربان قلب و غیره می باشد. به علت کمبود انرژی در عضلات قلب نارسایی قلبی ایجاد می شود.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد