سبزیجات و گیاهان برگی شکل منبع عمده این ویتامین هستند. جگر، قارچ، اسفناج، سیب زمینی، گوشت، حبوبات و گندم کامل از دیگر منابع فولات به شمار می آیند.
فولات جهت تکامل لوله عصبی جنین در دوران بارداری، بسیار ضروری است و کمبود آن در دوران بارداری می تواند نقص سیستم عصبی را باعث شود. بنابراین مصرف سبزیجات برگ سبز و دیگر منابع این ویتامین و مکمل آن در دوران بارداری ضروری است.
همچنین برای ساخت گلبولهای سفید و قرمز خون در مغز استخوان و در تشکیل «هم» در خونسازی به این ویتامین نیاز است و کمبود آن می تواند موج بروز کم خونی گردد.
کمبود این ویتامین به همراه کمبود B12 می تواند منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی گردد. (به علت هموسیستئنمی)
با وجودی که تقریبا منابع فولات زیاد و ارزان می باشد (سبزیجات) ولی به علت مصرف نادرست مقدار زیادی از این ویتامین (90-50%) در اثر فرایندهای نگهداری و پخت از بین می رود.
بعنوان مثال در فرایندهای خرد کردن فریز کردن و سرخ کردن سبزیجات مقدار قابل توجهی از این ویتامین هدر می رود. کمبود فولات می تواند منجر به کم خونی، ضعف عمومی، افسردگی و هموسیستئنمی گردد. نیاز به فولات در قبل از بارداری، بارداری و شیردهی افزایش می یابد.
با توجه به اهمیت این ویتامین بعضی از کشورها آن را به مواد غذایی بعنوان مکمل (مثلا به آرد) اضافه می کنند.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد