ویتامین E بعنوان ویتامین ضد پیری شناخته می شود و دلیل آن هم نقش این ویتامین در جلوگیری از اکسیده شدن اسیدهای چرب جدار سلولها می باشد.
ویتامین E بطور کلی در محصولات گیاهی و به خصوص روغنهای گیاهی یافت می شود. دانه های روغنی مثل بادام زمینی تخمه آفتابگردان، سویا و روغنهای آنها حاوی مقدار زیادی از این ویتامین می باشند.
این ویتامین مهمترین آنتی اکسیدان محلول در چربی است و از اکسید شدن چربیهای اشباع نشده در جدار سلولها جلوگیری می کند. و همچنین باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد که می توانند به سلولها آسیب جدی وارد سازند می شود. بنابراین با توجه به اینکه در جوامع صنعتی آلودگی هوا، استرس و بعضی از غذاهای صنعتی و Fast Food ها عوامل ایجاد کننده رادیکالهای آزاد در بدن می باشد مصرف این ویتامین جهت از بین بردن اثرات مخرب رادیکالهای آزاد اهمیت زیادی دارد. مصرف کافی این ویتامین می تواند از پیری زودرس، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان جلوگیری نماید. همچنین این ویتامین در فرایند تولید مثل نیز نقش دارد و کمبود آن می تواند موجبات سقط جنین را فراهم نماید. برای داشتن پوستی شاداب و سالم مصرف کافی منابع این ویتامین به همراه مصرف کافی آب توصیه
می شود.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد