motekhase

یکی از مسائلی که متاسفانه گریبان گیر برخی از زوج هاست ، مسئله ی نا باروری است. بسیاری از این افراد به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان قرار می گیرند و درصد بالایی از آنها نیز به نتیجه می رسند. اما متخصص باروری کیست ؟ متخصص باروری فردی است که در زمینه ی غدد داخلی و تولید مثل در زنان و مردان و اطفال تخصص دارد.

وجود پزشک و پرستاران مجرب در کلینیک درمان ناباروری، وجود یک دستگاه سونوگرافی واژینال و وجود آزمایشگاه‌های مجهز برای انجام آزمایش‌های تخصصی ضروری است. متخصصان از داروی کلومیفن برای تحریک باروری استفاده می‌کنند. داروی کلومیفن سبب تحریک عمل تخمک‌گذاری در زنان می‌شود. در تمامی ‌موارد استفاده از این دارو، پزشک متخصص باید از تغییرات ایجاد شده در دستگاه تناسلی زنان با اطلاع شود. استفاده از دستگاه سونوگرافی واژینال به متخصص در تشخیص زمان تخمک‌گذاری کمک خواهد کرد و وی با این دستگاه می‌تواند تغییرات ایجاد شده را مورد مشاهده قرار دهد.

 

چه زمانی باید برنامه اولین ویزیت با پزشک متخصص باروری را تنظیم کرد؟
اغلب این برنامه در اولین هفته دوره قاعدگی تنظیم می‌شود. آزمایش‌های اصلی شامل تست (FSH) و (LH) هستند که در روز سوم پس از قاعدگی انجام می‌شوند و برای هر دو طرف (زن و مرد) آزمایش خونی (ایدز، هپاتیت و…) انجام می‌شود.

زمان ویزیت دوم چه وقت است؟
ویزیت دوم زمانی انجام می‌شود که هورمون LH به حداکثر می‌رسد. این زمان اغلب پیش از مرحله تخمک‌گذاری زن است. در این زمان اغلب از روش‌های زیر کمک می‌گیرند:
الف: انجام تست‌های پس از آمیزش برای بررسی آمادگی اسپرم برای نفوذ در تخمک

ب: ارزیابی میزان ترکیبات مخاط گردن رحم

ج: انجام تست از لحاظ عفونت باکتریایی

د: انجام سونوگرافی در زمان حداکثر ترشح

LH برای بررسی وضعیت رحم و تخمدان‌ها. اگر سلول‌های مفروش شده در رحم نازک باشند نشانه آن است که یک مشکل هورمونی وجود دارد. ناهنجاری‌هایی از قبیل فیبروئیدها و کیست‌های تخمدانی را می‌توان از طریق سونوگرافی تشخیص داد. همچنین ناهنجاری در شکل رحم هم در سونوگرافی قابل تشخیص است. بسیاری از پزشکان پس از سونوگرافی اولیه یک مرحله دیگر سونوگرافی نیز انجام می‌دهند. در این سونوگرافی مشخص می‌شود که آیا فولیکول تخمک را آزاد کرده است یا خیر. در همین مواقع تخمک‌ها رسیده می‌شوند ولی از فولیکول آزاد نمی‌شوند. این حالت را می‌توان در سونوگرافی تشخیص داد.