Pregency

بارداری یکی از مهمترین و حساسترین دوران های زندگی یک مادر است. تغذیه مناسب در این دوران می تواند در بدنیا آوردن یک کودک سالم با وزن طبیعی بسیار موثر باشد. بین وزن تولد با مرگ و میر و مشکلات و بیماریهایی که نوزاد بعدا ممکن است به آن دچار شود ارتباط نزدیکی وجود دارد.
اساسا خانمی که تصمیم به باردار شدن گرفته است می بایست قبل از باردار شدن خودش را به وضعیت مطلوبی از نظر وزن و تامین ذخایر بدن برساند.
بعنوان مثال اگر مادری دچار اضافه وزن و یا چاقی می باشد می بایست قبل از باردار شدن وزن خود را کاهش دهد. و با توجه به اینکه ممکن است در دوران کاهش وزن دچار کمبودهای غذایی گردد می بایست پس از برنامه کاهش وزن به تامین ذخایر ویتامینی و املاح بدن بپردازد. در این دوران استفاده از مکلمهای غذایی مانند مولتی ویتامین ها می تواند مفید باشد. همچنین مادری که دچار کمبود وزن است (که می تواند دچار سوء تغذیه نیز باشد) می بایست با مصرف غذاهای مغذی و متنوع به تامین ذخایر بدن بپردازد و سپس باردار شود.
بطور کلی اندازه مادر (قد و وزن قبل از بارداری) و میزان افزایش وزن او در طول بارداری می تواند تعیین کننده وزن تولد کودک باشد.
مادرانی که جثه بزرگتری دارند معمولا نوازادان بزرگتری بدنیا می آورند و احتمال بدنیا آوردن نوزادان نارس و کم وزن در مادران کم وزن بیشتر است.
میزان اضافه وزنی که مادر می تواند در این دوران داشته باشد بستگی به وضعیت وزنی او قبل از بارداری دارد. اگر وزن مادر قبل از بارداری طبیعی باشد اضافه وزن بین 15-11 کیلوگرم می تواند مطلوب باشد. اگر مادر دارای اضافه وزن باشد این مقدار می تواند بین 5/11-7 کیلوگرم باشد و اگر مادر دچار کمبود وزن باشد اضافه وزن بین 18-5/12 کیلوگرم توصیه می گردد. میزان اضافه وزن یا کمبود وزن بر اساس شاخص توده بدن (BMI) تعیین می شود.
اگر میزان وزن 8/19 بیشتر از BMI باشد فرد کم وزن، اگر بین 26-8/19 باشد دارای وزن طبیعی اگر BMI بین 29-26 باشد فرد دارای اضافه وزن و اگر BMI بزرگتر از 29 باشد نشان دهنده چاقی است.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد