fy-ww-baby-growth-and-behavior

میانگین تولید شیر در 6 ماه اول حدود 750 میلی لیتر در روز است. با توجه به اینکه برای تولید هر 100 میلی لیتر شیر بدن مادر نیازمند 85 کیلوکالری انرژی می باشد. بنابراین مادر روزانه نیاز به 637 کیلوکالری انرژی اضافه دارد. البته با توجه به ذخیره چربی که مادر در دوران بارداری بدست می آورد می تواند نصف این مقدار را از مصرف ذخیره چربی بدن تامین نماید. و بقیه را باید از طریق مصرف مواد غذایی بدست آورد.
بنابراین افزایش انرژی در 6 ماهه اول شیردهی روزانه 330 کیلوکالری و در 6 ماهه دوم 400 کیلوکالری بیشتر از زنان عادی توصیه می شود. زنان چاق نیاز به افزایش انرژی در این دوران ندارند.
شیردهی می تواند عامل مهمی در جهت کاهش وزن در مادرانی که دارای اضافه وزن هستند باشد. چون که برای تولید شیر نیاز به انرژی است. و می تواند مقدار قابل توجهی از این انرژی از ذخایر چربی تامین گردد.
مادرانی که در دوران شیردهی اقدام به گرفتن رژیم های لاغری می کنند باید بسیار مراقب باشند زیرا اگر رژیم نیازهای تغذیه ای مادر و کودک لحاظ نگردد ضررهای جبران ناپذیری به مادر و نوزاد وارد خواهد آمد. کاهش تولید شیر و کمبود ریز مغذی ها در شیر مادر می تواند از جمله مشکلات ایجاد شده در این افراد باشد. و پی آمد آن ایجاد سوء تغذیه انرژی، پروتئین، نقص سیستم ایمنی نوزاد و سایر مشکلات تغذیه خواهد بود.
معمولا مادران شیرده بدون داشتن رژیم و با پرهیز از بعضی از مواد غیر ضروری نظیر شیرینی و شکلات و سس های پرچرب و غذاهای چرب و سرخ شده می توانند با شیر دادن (که خود نیاز به کالری دارد) هفته ای یک کیلو کاهش وزن داشته باشند ولی با این وجود مادرانی که تصمیم به گرفتن رژیم لاغری می کنند باید شرایط و نکات زیر را مورد توجه قرار دهند.
1- حداقل کالری رژیم از 1800 کیلوکالری در روز نباید کمتر باشد.
2- منحنی رشد کودک مطلوب باشد و بالای سنتایل 50 باشد.
3- سن کودک کمتر از 6 ماه نباشد و غذای کمکی برای کودک شروع شده باشد.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد