به مصرف مواد کربوهیدراته قبل از مسابقه یا تمرین ورزشی به منظور تامین ذخیره گلیکوژن برای افزایش راندمان ورزشی بارگیری کربوهیدرات می گویند.
دو روش کلی جهت بارگیری کربوهیدرات وجود دارد.
روش اول: سه روز قبل از مسابقه مصرف غذاهای کربوهیدراته افزایش می یابد و فعالیت کم می شود. در این روش جهت جلوگیری از مصرف کربوهیدراتهای مصرفی در سه روز قبل از مسابقه تمرینات سبک انجام
می شود.
روش دوم: در این روش که پیچیده تر از روش اول است ورزشکار در روزهای ششم، پنجم و چهارم قبل از مسابقه مصرف غذاهای کربوهیدرات را محدود و فعالیتهای شدیدتری انجام می دهد تا بدن از نظر گلیکوژن تا اندازه زیادی تخلیه گردد. و در سه روز مانده به مسابقه تمربینات سبک و ملایم می شود و رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات مصرف می گردد. در این روش بدلیل نیاز بدن جذب کربوهیدرات افزایش یافته و کربوهیدرات بیشتری نسبت به روش اول در عضلات ذخیره می گردد. این روش در مسابقات مهمتر استفاده می گردد.
ورزشکاران با انجام تمرینات ورزشی می توانند میزان ذخیره گلیکوژن در عضلات را افزایش دهند. بطوریکه اگر در حالت عدی بطور متوسط 8 گرم گلیکوژن در هر کیلوگرم عضله ذخیره می گردد ورزشکاران حرفه ای در اثر تمرینات مداوم می توانند این میزان را به 40 گرم در هر کیلو از وزن عضله برسانند. مسلما این موضوع بر راندمان کاری ورزشکار بسیار موثر خواهد بود و می تواند درصد موفقیت او را تا حد زیادی افزایش دهد.
مصرف قندهای ساده مثل شکر یا خرما 20-15 دقیقه قبل از مسابقه توصیه نمی شود. زیرا با مصرف اینگونه قندها انسولین ترشح شده و موجب افت قند در ابتدای مسابقه می گردد. و بر کارایی ورزشکار تاثیر منفی خواهد گذاشت آخرین وعده اصلی غذایی قبل از مسابقه می بایست حداقل 4-3 ساعت قبل از مسابقه باشد و ترکیبات آن نیز بهتر است بیشتر شامل کربوهیدراتهای پیچیده مقدار کمی مواد پروتئینی و کم چرب باشد. غذاهای پرچرب و پر پروتئین دیرتر از معده تخلبیه می شوند و می تواند اثرات نامطلوبی در هنگام ورزش ایجاد نمایند. همچنین بهتر است از حبوبات و ادویه جات نیز در این وعده استفاده نگردد.
حبوبات می توانند نفخ ایجاد کنند و بر کارآیی ورزشکار تاثیر منفی بگذارند.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد