این قیمه بسیار لذیذ و خوش طعم است و به سبک و سلیقه مردم بوشهر تهیه می شود این قیمه به همراه شکرپلو سرو می شود که دستور تهیه آن را نیز در ادامه مطلب برایتان آورده ایم
قیمه بوشهری با قیمههای شهرهای دیگر خیلی فرق دارد. هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه. قیمه بوشهری را میکوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید. این خورش معمولاً با شکر پلو صرف میشود.
مواد لازم:
- لپه ۵۰۰ گرم
- گوشت ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی ۱ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- زیره ۲ قاشق چایخوری
- لیمو عمانی مقداری
- رب گوجه ۲ قاشق عذاخوری
- ادویه به میزان لازم
طرز تهیه:
1.پیاز را سرخ میکنیم زردچوبه را به آن اضافه میکنیم گوشت را به پیاز اضافه میکنیم. (گوشت را می شود همراه با لپه جوش داد) لپه را جدا میگذاریم بپزد. وقتی گوشت و پیاز را تفت دادیم یک مقدار به اندازه نیم لیوان آب به آن اضافه میکنیم و سیب زمینی را هم اضافه میکنیم.
2. وقتی همه مواد پختند با گوشتکوب آن را می کوبیم وقتی همه مواد را کوبیدید دوباره همه را بگذارید روی اجاق رب گوجه و یک لیوان آب و زیره کوبیده شده را به قیمه اضافه میکنید. در آخر هم کمی لیمو عمانی میریزید.
شکر پلو یکی از پلوهای خوش آب و رنگ است که معمولاً در مجالس به همراه انواع خورش سرو می شود.
مواد لازم :
- برنج ۲ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- گلاب ۱ فنجان
- زعفران مقداری
طرز تهیه:
1.برنج را جوش می دهیم ولی کم. بعد برنج را آبکش میکنیم. برنج را که آبکش کردیم. گلاب روا جوش می دهیم و با زعفران مخلوط میکنیم و آن را دم می دهیم.
2. وقتی زعفران و گلاب آماده شد با شکر آن را مخلوط می کنیم و آن را می ریزیم داخل برنج و خوب با هم مخلوط میکنیم و میگذاریم دم بکشد.
قیمه مزه اش ترش و شوره و شکر پلو هم تا حدی شیرین. ترکیب طعم آن خاص است و به نظر من خیلی خوشمزه. عطر خیلی خوبی هم دارد. با قیمه هم زیره سیاه بخورید که نفخ آن را بگیرد.
وب سایت ناز خاتون