یک دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد گفت: معمولاً افراد کمتر از ۱۰ بار لقمهها را میجوند که کار هضم مکانیکی و لِهکردن لقمهها را معده بهجای دندانها انجام میدهد, باید هر لقمه را ۳۰ تا ۴۰ بار بجویم تا غذا مانند شیرابه به معده فرستاده شود.
ناصر رضایی پور گفت: بیشتر افراد، بسیار تند و پُرشتاب غذا میخورند.
به گفته وی معمولاً افراد کمتر از 10 بار لقمهها را میجوند؛ و درواقع، توقع دارند که کار هضم مکانیکی و لِهکردن لقمهها را معده بهجای دندانها انجام میدهد, دندان برای همینکار آفریده شده است بنابراین هر لقمه غذا باید خوب جویده شود.
وی ادامه داد: یادمان باشد, باید هر لقمه را 30 تا 40 بار بجویم تا غذا بهصورت مادهای یکدستشده تبدیل شده و راهی معده شود.
رضایی پور عنوان کرد: در افراد سالم، آب آشامیدنی باید خنک باشد تا با حجم کم، بتواند تشنگی را برطرف کند. نباید آب را به یک نفس و با سرعت نوشید بلکه باید بهتدریج و در 3 نفس نوشید.
نوشیدن آب سرد پس از شیرینی یا ترشی ممنوع!
وی بیان داشت: نوشیدن آب سرد پس از شیرینی یا ترشی و پس از میوههای تر مثل سیب، انگور، انار، هندوانه و خربزه، موجب فساد در معده میشود.
یک دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: باید نوشیدن آب در هنگام ناشتایی، وسط شب و بین خواب، پس از حرکات شدید بدنی و ورزش، بلافاصله پس از نزدیکی جنسی، همراه با غذا یا با فاصله کم از غذا پرهیز کرد چرا که اعضای داخلی بدن بهویژه معده و کبد را ضعیف میکند و توان عملکردی آنها را کاهش میدهد.
تسنیم