متخصصان علوم تغذیه و دانشمندان علوم پزشکی از قدرت بالای شفابخشی هویج بسیار شگفت زده اند. یک لیوان آب هویج محتوی 20 هزار میلی گرم ویتامین A است. مصرف مقدار زیاد ویتامین A از طریق دارو و یا روغن ماهی ممکن است فرد را دچار مسمومیت کند ولی با مصرف مقادیر بالای ویتامین A از طریق محصولات گیاهی به هیچ عنوان علایم مسمومیت بروز نمی کند. ویتامین A به علت دارا بودن خاصیت
آنتی اکسیدان قادر است به رادیکال های آزاد تولید شده در بدن متصل شود و از اثرات تخریبی آن ها جلوگیری کند. بنابراین در پیشگیری از بروز سرطان ها بسیار موثر است.
هویج دارای انرژی بالایی است. قند آن سریع تر از شکر آزاد می شود ولی دارای اثرات تخریبی شکر در بدن نیست. هویج مانند دیگر سبزی ها سرشار از مواد معدنی است.
هویج محتوی کلسیم آلی (ارگانیک) است که برای رشد استخوان ها و دندان ها بسیار مفید است (کلسیم غیرآلی در بدن کمتر مصرف می شود و جالب است که بدانیم کلسیم موجود در شیر و نان سفید از نوع کلسیم غیرآلی است و مصرف بیش از اندازه آن باعث بروز آرتریت و سنگ صفرا می شود. هویج سرشار از ویتامین C، ویتامین های گروه B، آهن، پتاسیم، فسفر و سدیم است.
هویج از طریق تحریک کبد و ترشح صفرا و دفع کلسترول (چربی مضر) از بدن کمک می کند. هویج موجب قلیایی شدن خو می شود. همچنین اثرات آرام بخش بر روی سیستم عصبی و تونیسیته دیواره معده دارد. از آب هویج می توانید برای رقیق کردن استفاده کنید و یا آن را با شیره سبزی های دیگر مخلوط نمایید.
آب هویج بسیار شیرین خوش طعم و مورد علاقه کودکان است. توجه داشته باشید که مصرف حتی چند لیوان در طی روز اثرات شفابخش دارد و ضعف را در بدن کم می کند. مصرف مقادیر زیاد آب هویج باعث تغییر رنگ پوست (متمایل به زرد) می گردد در عین حال پوست حالت نرم و مخملی پیدا خواهد کرد. مصرف مقادیر بالای اب هویج باعث افزایش بتاکاروتن پوست خواهد شد. بتاکاروتن در پوست یک محافظ طبیعی در برابر سلول های سرطانی پوست و ملانوم (سرطان خال) خواهد شد. هویج را می توان برای ماه ها در یخچال نگه داری کرد.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد