از زمان های قدیم زیره سبز به عنوان عامل موثر در هضم غذا شناخته شده است و اکنون تحقیقات علمی نیز اعتبار چندین ساله آن را تایید می کنند. بررسی ها نشان می دهد که زیره سبز با تحریک ترشح آنزیم های لوزالمعده موجب هضم کامل و جذب مواد غذایی می شود.
خاصیت ضد سرطان
زیره سبز خاصیت ضد سرطان نیز دارد. در نتیجه یک بررسی زیره سبز باعث جلوگیری از پیشرفت تومورهای کبد و معده در حیوانات آزمایشگاهی شده است. خاصیت ضد سرطان زیره سبز به خاطر توانایی آن در پاکیزه کردن همه جانبه و افزایش آنزیم های پادزهر کبد می باشد.
اثر ضد میکروب
اثر ضد میکروب این گیاه احتمالا به دلیل وجود اسیدهای چرب موجود در آن به ویژه پتروسلیک اسید
می باشد.
اثر بر ورم و جوش
هر گاه زیره با موم روغن گل سرخ و روغن زیتون و آرد باقلی یا تنها با روغن زیتون و یا با عسل و روغن زیتون مرهم شود ورم و التهاب بیضه را بر طرف می کند.
اثر بر زخم ها و جراحات
در صورتی که زیره سبز خرد شده (به ویژه نوع وحشی آن که دانه آن بسیار شبیه دانه زنبق است) روی زخم ها مالیده شود بسیار مفید است.
اثر بر اعضای سر
هر گاه زیر سبز را ساییده با سرکه مخلوط کرده و ببویند و یا فتیله آغشته به آن را داخل بینی قرار دهند خونریزی آن را برطرف می کند. عصاره زیره وحشی چشم را شستشو داده و اشک آور است.
اثر ضد اسپاسم و ضد نفخ
زیره سبز به علت داشتن مقادیر قابل توجه روغن فرار دارای خاصیت کلی روغن های فرار می باشد و با تاثیر بر عضلات صاف اندام گوارشی موجب بروز اثر ضد اسپاسم و ضد نفخ می گردد.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد