کلمه گلوکوم مانند نام بسیاری از بیماری های دیگر از زبان یونانی گرفته شده است. گلوکوم به معنی رنگ دریاست. این نام گذاری شاید به دلیل تغییر رنگ قرنیه در آب سیاه مادرزادی باشد. علت انتخاب آب سیاه که نام دیگر همین بیماری است نیز صدمه های غیر قابل برگشت آن به عصب بینایی است. به طوری که اگر درمان مناسب صورت نگیرد شخص به کلی بینایی خود را از دست می دهد و قادر به تشخیص شب و روز م نمی باشد. (سیاهی مطلق)
ساختمان چشم به دلیل فشار داخلی آن به شکل کره و شبیه توپ است. این فشار از تولید مداوم مایع شفاف و آبکی در چشم به وجود می آید که پس از رساندن مواد غذایی به داخل چشم از میان یک ساختمان مشبک عبور کرده و به جریان خون بر می گردد. این فشار بر حسب میلی متر جیوه بیان می شود و آن را به اختصار mmHg نشان می دهند. در یک چشم سالم فشار داخلی نزدیک به 10 تا 20 میلی متر جیوه است.
به طور معمول افزایش فشار چشم به بالاتر از این اندازه موجب آسیب به عصب بینایی می شود و در اصطلاح
می گویند فرد به آب سیاه یا گلوکوم مبتلا است. بالا رفتن فشار داخل چشم دلیل های فراوانی دارد که در بخش های بعدی به اختصار بیان می شود. بنابراین آب سیاه گونه های مختلفی دارد که در همه این موردها سر عصب زیر فشاری است که منجر به آسیب دیدن آن می شود.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد