چرا برخی افراد از فرارسیدن ایام نوروز خوشحال و خرسند نمی شوند و تمایلی به حضور در جشن ها و دورهمی های این ایام ندارند این افراد از نوعی افسردگی رنج میبرند و تفریح و سرگرمی آن ها را از انزواطلبی شا ن دور میکند چگونه می توانیم به این افراد کمک کنیم؟
دکتر قاسم شاهمرادی روانشناس گفت: فرا رسیدن فصل بهار برای همه افراد جامعه خوشایند نمیباشد، افراد افسرده، انزواطلب از آمدن عید نوروز خوشحال نمیشوند، حتی ممکن است که از این ایام بیزار هم باشند.
وی ادامه داد: اولین گروه، افراد افسرده میباشند که با دیدن صحنههایی در ایام نوروز خاطراتی آزار دهنده برای آنها تداعی میشود که باعث افزایش احساس ناامیدی و کاهش اعتماد به نفس و در نتیجه تشدید افسردگی و لذت نبردن از ایام نوروز را به دنبال دارد.
شاهمرادی افزود: دستهی دوم افرادی هستند که مضاعف شدن هزینههای اقتصادی در ایام نوروز آنها را غمگین میکند چون مجبور به برملا کردن راز فقر و بیپولی در این ایام میشوند و در نتیجه احساس رضایت نمیکنند.
وی بیان کرد: دسته دیگر افرادی هستند که به انزوا علاقهمند میباشند اما بیمار نیستند و تنهایی را به حضور در بعضی مجالس و مهمانیها ترجیح میدهند که این میتواند ناشی از نداشتن درک متقابل بین فرد و جمع و پذیرفته نشدن یا مورد انتقاد قرار گرفتن فرد از طرف آن جمع باشد.
شاهمرادی اظهار داشت: برای درمان افسردگی خفیف نیازی به مصرف دارو نمیباشد اما در مواردی که این بیماری خیلی پیشرفت کرده باشد علاوه بر جلسات روان درمانی نیاز به مصرف دارو میباشد. همچنین برای جلوگیری از افسردگی افراد باید روابط میان فردی را تقویت کنند و دامنهی علایق، سرگرمی و تفریحات مناسب داشته باشند، چون علایق محدود فرد را دچار افسردگی میکند.
وی خاطرنشان کرد: داشتن یک جهان بینی هدف مشخص و هویت کمک به سزایی به افراد افسرده میکند، همچنین خداشناسی و خودشناسی منجر به از بین رفتن افسردگی میگردد.
باشگاه خبرنگاران جوان